Annons


Allers-Tradgard-loggaJulstjärnan är het – nu ökar försäljningen

Julstjärnan är hetare än någonsin! Och har också fått en alldeles egen dag. Den 12 december firar vi blomman lite extra. Vi tipsar om nyskapande sätt att använda vår favorit på. Såhär skapar du julstämning utöver det vanliga!

Mejla
Dela (27)
Pinna

Härligt rosa julstjärnor ”Princettia” lyser upp i mörka december. Visst är kransen av röda julstjärnor fantastisk? Den är gjord av snittblommor som får vatten i små provrör, dolda av bladen.

Ökat intresse

Kanske beror det ökade intresset för julstjärnan på att det kommit nya färger eller att vi numer även ser den som en snittblomma. Efter många år av minskat intresse, ökar nu försäljningen rejält i Sverige.

Annons

 

Minijulstjärnorna är superröta. Gör ett fint arrangemang med murgröna, bär, kottar och små julstjärnor. Enklast är att använda vattendränkt oasis som stomme för att bygga upp helgens festligaste julgrupp.

Så sköter du julstjärnan

Håll dig till de här tre enkla reglerna så kommer din stjärna att trivas:

1. Vattna alltid underifrån på ett fat, eller låt blomman stå och dra i ett vattenbad. Vattnar du ovanifrån frigörs ämnen i översta jordlagret som växten inte mår bra av.

Gilla Allers på Facebook

2. Undvik kyla och drag. Julstjärnan gillar värme. Temperaturen får helst inte gå under 15°C. Se också till att blomman inte står i drag.

3. Placera ljust, men undvik direkt solljus.

 

Många associerar julstjärnan med rött, men den finns även en mängd olika nyanser av vitt, kanel, aprikos, rosa samt melerade, spräckliga och tvåfärgade sorter.

Gör ett snitt!

När du vill använda julstjärnan som snitt – gör så här:

1. Skär av kvistar från julstjärnan.
2. Doppa sedan snittytan i 60° varmt vatten ett par sekunder och därefter i kallt vatten. Det stoppar mjölksaften och hindrar den från att sippra ut.
3. Byt vatten ofta.

 

Fixa enkelt årets blommigaste gran!

Nu blommar granen!

Har du tröttnat på dammiga julgranskulor? Testa årets finaste julgranspynt! Skär av kvistar från julstjärnor, gärna i olika nyanser. Sätt dem i små minivaser som du fäster i julgranen med ett fint snöre. Vips har du julens blommigaste gran!

Snittblommorna håller omkring två veckor!

 

Skippa vaserna och lägg blommorna direkt på bordet!

Lyxduka till gästerna

Att knipa av de yttersta bladen på julstjärnan och lägga dem på middagsbordet signalerar fest och lyx. Blommorna håller sig fina hela kvällen!

Tänk på! Julstjärnor är giftiga för både katter och hundar och kan orsaka både kräkningar och diarré.

 

Läs mer:

Julens em trendigaste blommor

5 tips som håller julstjärnorna glada

Så driver du upp en amaryllislök

 

Av: Monica Ljungberg  

Foto: Lina Arvidsson, Blomsterfrämjandet/Stars for Europe

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...