Annons


Allers-Tradgard-loggaNya blomfröer – här är 7 favoriter!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Cosmos Sensation Picotee

Som vanligt presenteras flera frönyheter när ett nytt år ser dagens ljus. Här är blomsterfröer vi tycker är särskilt fina, som den romantiska rosenskäran ‘Sensation Picotee’ här ovan. Den har vågiga kronblad i olika toner av vitt och rosa, kantade med en annan rosa ton. Förodlar man inomhus får man blomning från juni tills frosten kommer. Ettårig. Säljs av Jennys frön & sånt.

Annons
TracheliumBlackKnight

Sommarhalsört ‘Black Knight’

Sommarhalsört ‘Black Knight’: Känns kanske mer igen som snittblomma än sommarblomma, men är väldigt fin och tålig i utekrukan – här i en läcker mörk färg. En fjärilsfavorit. Ettårig. Säljs av Plant World.

Zinnia Pop Art White and Red

Zinnia ‘Pop Art White & Red’

Zinnia ‘Pop Art White & Red’: Blommor som bollar med vita kronblad där det ser ut som att röd färg stänkts på och runnit av. Ettårig. Säljs av Jennys frön & sånt.

Solanum aethiopicum_2

Aubergine ’Pumpkin On A Stick’

Spetsblomster

Spetsblomster ‘Snowflake’

 

 

Aubergine ’Pumpkin On A Stick’: En röd aubergine – att pynta med! Små miniatyrfrukter som påminner om pumpor eller tomater växer tätt utmed stjälken och blir läckert röda på hösten. Odlas för dekoration, fin som snittväxt i blomsterarrangemang om man låter frukterna sitta kvar på stjälkarna. Ekofrö. Ettårig. Säljs av Impecta.

Spetsblomster ’Snowflake’: Ljuvlig i buketter och rabatter där den ger ett svävande, fylligt och naturligt intryck. Hållbar som snitt. Ettårig. Säljs av Weibulls.

 

Helianthus debilis

Miniatyrsolros ’Italian White’

Miniatyrsolros ’Italian White’: Solrosor måste inte vara skrytigt höga och stora. Den här är mer finstämd med 8–10 cm stora crèmevita blommor. 120–180 cm hög. Ettårig. Säljs av Impecta.

Meconopsis pink eye

Bergvallmo ’Pink Eye’

Bergvallmo ’Pink Eye’: En korsning från den vita bergvallmon som fått en rosa mitt i den vita blomman. Silvergrönt, hårigt bladverk. Perenn. Säljs av Plant World.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...