Annons

Annons

Parfait med nutella och rostade nötter

Vispa grädde och nutella. Låt stå i frysen och toppa sedan med rostade nötter och mörk choklad. En riktig lyxdessert.


nutellaparfait-recept

Nutellaparfait – en enkel dessert som du lagar på 10 minuter. Låt sedan stå i frysen i några timmar.

Nutellaparfait – recept

Testa också: Lättlagad dessert med päron och mintchoklad

• 6 port • 10 min 
+ några tim i frys

Testa också: Krämig chokladpaj med hallon och fikon

4 dl vispgrädde
250 g nutella, rumsvarm

Annons

Garnering
25 mörk choklad
½ dl rostade hackade hasselnötter

Testa också: Hemlagad chokladpudding

1. Vispa grädden fluffig men ej för hårt. Tillsätt nutella, vispa samman.
2. Häll smeten i små portionsformar eller i en större form. Täck över och låt stå i frys minst några timmar.
3. Ta ut parfaiten en stund före servering om den stått länge i frysen, så att den hinner temperera sig. Smält chokladen i mikro och ringla den över parfaiten. Strö över rostade hasselnötter. Du kan också bara hacka chokladen och strö över den tillsammans med hasselnötterna.

Gilla Allers på Facebook

Av Maud Onnermark
Bild: Ulrika Pousette


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...