Annons

Annons

Njut av härliga vandringar på Gran Canaria

Följ med på en aktiv vecka på Gran Canaria! När det är grått och ruggigt i Sverige så njuter vi av behaglig värme och fantastiska landskap här!


vandring-Gran-Canaria-2

Gran Canaria bjuder på härliga vyer!

Vi vandrar i en varierad terräng med fantastiska utsikter över grönklädda dalar, dramatiska vulkanlandskap och fjäll täckta med pinjeträd. Vid vårt boende på ett härligt spahotell i bergen har vi dessutom direkt tillgång till de bästa vandringslederna.

Annons

Vandringarna tar ungefär 4-6 timmar och lunchlådan äter vi under dagen medan vi njuter av utsikten. Under våra vandringar får du upptäcka Gran Canaria från sin bästa sida, alla fantastiska utsikter och även väderfenomen. Redan på första vandringen har du möjlighet att uppleva ”mar de nubes”, ett molntäcke som skapas när den passerande vinden kyls ner på väg upp mot bergssidan. Känslan att befinna sig över molnen med ett enormt bomullstäcke under fötterna är svårslagen!

Gilla Allers på Facebook
Vandring-Gran-Canaria-1

Resan bjuder på flera spektakulära naturupplevelser.

Under vår toppvandring vandrar vi upp längs med en av de bäst bevarade stenlagda stigarna för att slutligen nå toppen på Campanario, 1 925 meter över havet. Här kan man definitivt säga att man har en fantastisk utsikt!

Vi vandrar även till en liten romantisk by, La Culata, där man fortfarande plöjer marken med oxe och träplog – där får man en känsla av att tiden har stått stilla.

Förutom fantastiska vyer ser vi också palmer, gamla odlingsterrasser och vilda mandelträd. Många av stigarna som vi vandrar på har unika blommor, meterlång skägglav som hänger i trädens grenar och slående utsikter över de höga bergstopparna och Atlanten. När vi inte är ute på vandring så utforskar vi bland annat byarna Tejeda och Ayacata. För den som har lust att uppleva äkta storstadskänsla kan man på sin lediga dag besöka Gran Canarias huvudstad, Las Palmas.

Väder och vind avgör vilken vandringsled som är bäst lämpad för dagen och våra erfarna turguider ser till att vi får ut mest möjligt av varje dag!

vandring-gran-canaria-3

Du får tillgång till Hotel Parador de Cruz de Tejedas spaavdelning.

Vi bor på fantastiska Hotel Parador de Cruz de Tejeda. Hotellet är beläget på en av de högsta punkterna på Gran Canaria och bjuder på panoramautsikt samt ett stort spa. Du har gratis tillgång till spaavdelningen och för ett extra tillägg kan du få ta del av olika typer av behandlingar som tånginpackning, honungsbad eller kanske en behandling med vulkanisk sten kan få dig att slappna av? Alla rum har även gratis wifi och egen balkong.

Så här glada blir vi efter en härlig dag tillsammans!

På den här resan bör man vara van att vandra och klara av höjdskillnader. På vissa platser är terrängen kraftigt sluttande och underlaget består i stort sett av grus och sten med inslag av några gamla stentrappor. Bra vandringsskor är viktigt.

Datum för resa: 9-16 februari 2018 

 

Höjdpunkter under resan:

1. Vandringar i varierad natur.

2. Trevliga utomhusluncher.

3. Hotell med spa och fantastisk utsikt.

4. Duktiga och erfarna guider.

 

Vill du veta mer om resan?

Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...