Annons

Niklas Strömstedt: ”Var ju lite småkriminellt”

Niklas Strömstedt gick från moppetjuv till elevrådsordförande på ett år. I "Hellenius hörna" berättar han om hur en flytt förändrade allt. "Det hade nog kunnat sluta ganska illa tror jag", säger artisten i programmet.

Mejla
Dela (72)
Pinna

Niklas Strömstedt om sin småkriminella uppväxt

Artisten och låtskrivaren Niklas Strömstedt växte upp i Stockholmsförorten Hagsätra och hamnade tidigt på glid i tillvaron.

Niklas Strömstedt. Bild: IBL Bildbyrå

I TV4-programmet ”Hellenius hörna” berättar han om några stökiga uppväxtår.

Annons

– Jag blev en värsting väldigt tidigt. Alltså vi snodde moppar och sniffade lite och rökte lite hasch och så där. Jag var väl elva kanske. Jag mådde inte bra och jag tror att det berodde på saker i familjen. Mina föräldrar hade det rätt stökigt och så där. Och jag försökte väl protestera på mitt sätt, säger han i programmet.

”Hade kunnat sluta illa”

När programledaren David Hellenius frågar om Niklas Strömstedt blev kriminell tvekar han lite.

– Kriminell vet jag inte om jag ska kalla det. Eller jo det är klart, att stjäla moppar är ju inte lagligt. Det var ju lite småkriminellt. Vi åkte aldrig fast. Så jag ber om ursäkt nu. Det är många som gör det så här långt senare.

Läs också: 8 anledningar att älska Jenny Strömstedt

Niklas Strömstedt. Bild: IBL Bildbyrå

När familjen senare lämnade Hagsätra och flyttade in till de centrala delarna av Stockholm vände allt. Han slutade identifiera sig som en ”värsting” och skapade ett nytt jag. Om familjen hade blivit kvar i Hagsätra tror Niklas Strömstedt att hans liv hade sett helt annorlunda ut.

– Det hade nog kunnat sluta ganska illa tror jag. Vi flyttade in till Södermalm och då kunde jag lämna den identiteten i Hagsätra och skapa mig en ny dit jag flyttade. Och då gick det rätt fort för på ett år var jag ordförande i elevrådet, säger Niklas Strömstedt i ”Hellenius hörna”.

Läs också:

Helena Bergström: ”Jag omfamnar rynkorna och erfarenheten”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...