Annons

Annons

Nattjästa frukostbullar

Sätt degen kvällen innan och du kan enkelt bjuda på varma och nygräddade frallor till frukost.

Mejla
Dela (0)
Pinna

frukostbullar

Saftiga frukostfrallar med graham

En liten mängd kummin i degen ger en trevlig smak, så våga prova, även om du inte annars är så förtjust i kryddan.

20 st

25 g jäst
6 dl kallt vatten
1 ½ tsk hel kummin
3 tsk salt
2 ½ dl (150 g) grahamsmjöl
10 ½ dl (630 g) vetemjöl special

Annons

Till utbakningen

1 ägg
1 dl råg- eller dinkelflingor

1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i det kalla vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn deg. Plasta in bunken och låt degen jäsa över natten i kylen. Degen kan stå upp till 24 timmar i kylen innan den bakas ut.
2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 20 bitar och forma till jämna, runda bullar. Fördela dem efter hand på två bakpappersklädda plåtar och låt vila i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över råg- eller dinkelflingor. Grädda bullarna i ugnen i 10–13 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Bullarna går utmärkt att frysa.

Gilla Allers på Facebook

Vill du förbereda?

Degen kan stå upp till 24 timmar i kylen innan den bakas ut. Praktiskt om du vill förbereda i god tid.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...