Annons

Annons

Nässelpesto

Gör din egen pesto av nässlor! Lite vitlök, västerbottenost och en skvätt citron sätter härlig smak. Är du nötallergiker kan du byta ut hasselnötter mot solroskärnor.


nasselpesto

Nässelpesto

● 4 port ● ca 20 min

1 liter späda nyplockade nässlor (ca 1 dl förvällda nässlor)
2 liter vatten
2 tsk salt
100 g hasselnötter
1 vitlöksklyfta
1 dl riven västerbottensost
ca 3 dl kallpressad rapsolja
1 tsk färsk citronsaft
flingsalt

Annons

1. Skölj nässlorna i kallt vatten och rensa bort eventuellt skräp.
2. Koka upp saltat vatten i en gryta och förväll nässlorna i 1 minut.
3. Häll nässlorna i ett durkslag och kyl dem i kallt vatten. Låt rinna av. Ska du inte använda nässlorna direkt kan du frysa in dem.
4. Mixa nässlor, nötter,
en krossad vitlöksklyfta, västerbottensost, olja och citronsaft till en slät pesto i matberedare. Tillsätt mer olja om den blir för tjock. Smaka av med lite  flingsalt.

Gilla Allers på Facebook

Tips!

Är du nötallergiker kan du prova att byta ut hasselnötterna mot 100 g solroskärnor.


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...