Annons

Annons

Nano efter skrällen: ”Jag kan leva med det här hela livet”

Nano Omar har en stökig bakgrund och har tidigare suttit i fängelse. I kväll tog han revansch – och det rejält – när han skrällde och gick direkt till final i Melodifestivalen. "Jag är otroligt tacksam över att folk har röstat på mig", säger han.


För Nano Omar, som uppträder med bara sitt förnamn, är den här lördagen en kväll som går till historien. Med sin låt ”Hold on” lyckades han ta sig direkt till final i Melodifestivalen efter tävlingens första omgång i Göteborg, tillsammans med Ace Wilder.

Annons

När vår reporter Johanna Svan pratar med honom strax efteråt går känslorna inte att ta miste på.

– Det är så mycket känslor på en och samma gång, men det är klart att det är lycka och frihet. Att jag lyckas nå folket där ute, det är en bekräftelse som jag har väntat på. Min sambo och mina barn – vi har alla väntat länge, säger han.

Gilla Allers på Facebook
Ace Wilder och Nano – kvällens stora vinnare som gick direkt till final i Melodifestivalens första deltävling. Bild: Mattz Birath

Ace Wilder och Nano – kvällens stora vinnare som gick direkt till final i Melodifestivalens första deltävling. Bild: Mattz Birath

Ännu har han inte hunnit kolla in alla grattismeddelanden och lyckönskningar som med all säkerhet har vällt in via sms och sociala medier.

– Jag har varit mobilfri i tre dagar, det är skönt att inte behöva gå in och läsa och det är många som kommer fram och ger mig kärlek ändå.

”Pirrade i hela kroppen”

Under hela veckan inför deltävlingen lyckades 31-åringen behålla lugnet och inte låte nervositeten ta kommando. Men när det verkligen gällde och han ställde sig på scenen på lördagskvällen inför en fullsatt arena, erkänner han att något hände.

– Det pirrade i hela kroppen, jag kunde inte hålla det tillbaka trots att jag lyckats ganska bra med det hela veckan. Men jag tror också att det har att göra med att det är en så mäktig känsla att vara här och det är på riktigt.

Nano Omar har tidigare berättat om sin trassliga uppväxt och kriminella förflutna. I kväll tog han revansch. Bild: Mattz Birath

Nano Omar har tidigare berättat om sin trassliga uppväxt och kriminella förflutna. I kväll tog han revansch. Bild: Mattz Birath

Nano Omar har i flera intervjuer öppenhjärtigt berättat om sin stökiga bakgrund, som kantats av fosterhem, droger, kriminalitet och flera fängelsevistelser. Vändningen kom när han träffade sin nuvarande sambo som han också har flera barn tillsammans med.

Läs också: Favorittippade Nano har bytt fängelset mot barn och mello

Fått bekräftelse

Hur ska du fira nu?

– Jag ska ta en middag med min sambo och njuta. Jag har inte kunnat njuta de senaste åtta åren, utan alltid varit stressad över morgondagen och nu känns det bara så skönt. Nu ska jag bara fortsätta vara mig själv och skriva nya låtar och få dela med mig av dem.

Nano framförde låten

Nano framförde låten ”Hold on” som han varit med och skrivit. Bild: IBL Bildbyrå

Nano Omar har sysslat med musik sedan de tidiga tonåren, då hans mamma gav honom hans första synth. Sedan dess har har alltid varit hans dröm att syssla med musik.

Har det här gjort dig ännu mera peppad på att fortsätta med musiken?

– Ja, och nu när jag har fått bekräftelse kan jag fortsätta med det i lugn och ro. Jag behöver inte känna stress och vara orolig utan det räcker med att de som har röstat på mig förstår vad jag vill säga. Jag kan leva med det hela livet.

Vad vill du säga till alla som har röstat?

– Jag vill säga att jag är otroligt tacksam över att folk har röstat på mig och att jag är precis som alla andra där ute. Det finns inget speciellt med mig, utan vi är här tillsammans. Jag vill att alla ska förstå det – jag lider med er när ni lider, jag är glad med er när ni är glada.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...