Annons

Annons

Muffinsbullar med apelsinmarmelad

Saftiga apelsinmuffins med syrlig glasyr och fin sötma från kokos.

Mejla
Dela (42)
Pinna

muffins
• ca 35 st

125 g smör eller margarin
125 g cream cheese naturell
2 ½ dl florsocker
1 ägg
finrivet skal av
½ apelsin
1 ½ dl kokosflingor
¾ dl majsstärkelse
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker

Fyllning
1 dl apelsinmarmelad

Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk pressad saft av apelsin

Dessutom behövs pappersbakformar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör matfett, färskost och florsocker vitt och poröst.

Annons

Rör ner ägget, apelsinskal och kokosflingor.
3. Sikta ner de torra ingredienserna och rör varsamt smeten slät.
4. Forma degen till en längd på mjölad arbetsbänk, skär upp i mindre bitar. Forma till runda bollar som läggs i formarna som var och en bör rymma ca 2 1/2 msk, kolla enligt tipset nedan.
5. Tryck en fördjupning i varje degboll och lägg i en liten klick apelsinmarmelad.
6. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Blanda florsocker och saft till en slät glasyr. Ringla över kakorna.

Tips!
Om du vill mäta storleken på en muffinsform kan du fylla den till brädden med strösocker. Mät sedan mängden socker som fick plats i formen.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...