Annons

Annons

Muffins med hallontopping

Letar du efter något lättbakat att bjuda på? Här får du muffins toppade – och fyllda – med den ljuvligaste kräm av hallon!

Mejla
Dela (30)
Pinna

muffins-med-hallontopping-recept

Lättbakade muffins med läcker fyllning och topping av hallon!

TESTA OCKSÅ: Lättbakad marängtårta!

• 12 st

100 g smör
2 ägg
1 dl hett vatten
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal
2 ½ dl vetemjöl
3 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver

TESTA OCKSÅ: Cupcakes med choklad och polkagrisar

Annons

Hallonkräm
150 mjukt smör
150 g hallonsylt
1 tsk äkta vaniljsocker
½ krm salt
300 g florsocker, ca 5 dl

Topping
12 färska hallon eller rosa strössel

1. Sätt ugnen på 200°. Sätt pappersformar i en muffinsplåt. Smält smöret. Vispa ihop det varma smöret med äggen i en bunke. Vispa i det heta vattnet. Vispa i socker, vaniljsocker och citronskal. Häll i mjöl och potatismjöl. Pudra över bakpulvret. Blanda noga.
2. Fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera med en sticka att muffinsen är genomfärdiga. Låt dem svalna i plåten.
3. Hallonkräm: Mixa smör, sylt, vaniljsocker och salt jämnt i matberedare. Låt det ta en stund. Tillsätt florsockret och mixa till en jämn, luftig kräm.
4. Fyll ¼ av krämen i en sprits. Stick ner spritsen i mitten på varje kaka och fyll upp med hallonkräm. Bre resten av krämen ovanpå muffinsen. Dekorera gärna med färska hallon eller strössel. Muffinsen håller 2–3 dagar i kylen.

Gilla Allers på Facebook

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...