Annons


Allers-Tradgard-loggaMöt vinnarna från Malmö Garden Show

Vilken fest som pågår just nu i Slottsparken i Malmö! Det är den sjunde upplagan av Malmö Garden Show som är i full gång.

Mejla
Dela (17)
Pinna

Den populära trädgårdsmässan Malmö Garden Show, som Allers Trädgård är med och arrangerar, öppnade under fredagen. Det är sjunde året i rad festligheterna äger rum och mycket tyder på att det blir publikrekord!

Annons

Redan klockan 10 hade hundratals personer hittat till Slottsträdgården i Malmö för att botanisera bland de många utställarna och inte minst se när de fina priserna delades ut.

Malin Hirdman från Hirdman Trädgårdsbyrå och Marika Nurmela från Nurmela trädgårdsform fick juryns pris Best in Show för sin idéträdgård ”Modul”. Bild: Christina Uhlin

Idéträdgården ”Modul” blev Best in show

Malin Hirdman från Hirdman Trädgårdsbyrå och Marika Nurmela från Nurmela trädgårdsform fick ta emot det prestigefyllda priset Best in show för sin idéträdgård ”Modul”. Förutom den eftertraktade titeln vann skaparduon 15 000 kronor från Allers Trädgård.

Gilla Allers på Facebook

– Man kan använda samma gamla växter på nya sätt så blir det något helt nytt, säger Malin Hirdman till Allers Trädgård.

Hon tipsar också:

– In med barrväxter igen!

Webb-tv: Upplev årets idéträdgård – och få vinnarnas kommentarer!

Kreatörerna beskriver sin idéträdgård som ett möte mellan arkitektur, trädgård och människa. Idéträdgården är ett delvist slutet rum som är tänkt att skapa nyfikenhet och upptäckarlust och det föll uppenbarligen även juryn i smaken.

Först på söndag delas ”Publikens pris” ut – då avgörs det vilken av idéträdgårdarna som var besökarnas favorit under mässan.

Lejongap utsågs till årets sommarblomma. Bild: IBL

Lejongap blev årets sommarblomma

Traditionsenligt utsågs också årets sommarblomma och i år gick priset till den riksblommande sommarplantan lejongap.

Best in show balkong

Med 20 dagar kvar på ett 13-årigt fängelsestraff lyckades André Jimheden med något han inte trodde han var kapabel till. Hans bidrag på balkongutställningen i Malmö vann Best in Show!

Läs mer om André här

Läs också

Det händer på Malmö Garden Show i helgen

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...