Annons

Möt våren på Rivieran

Pittoreska städer, frestande badvikar, gastronomiska upplevelser och ett härligt klimat – det är Rivieran. Upplev både den franska och den italienska rivieran på samma resa!

Mejla
Dela (0)
Pinna

I Porto Venere i Italien möts vi av den vackra hamnmiljön. Foto: Aller travel.

Den franska rivieran, även känd som Côte d’Azur, är alltid värd ett besök, och allra vackrast är den på våren och försommaren, i själva blomningstiden. Sträckningen består av en lång rad spännande städer med helt olika stil och karaktär.
Vår utgångspunkt är badorten Juan-les-Pins, som mer eller mindre har vuxit ihop med grannstaden Antibes. Juan-les-Pins var tidigare en gammal hamnstad men är i dag en av de mest glamorösa städerna i området.

Annons

På den långa stranden i Nice kan vi njuta av sol och bad. Foto: Aller travel.

Självklart ska vi även besöka Nice, den största och kanske mest kända staden längs den franska rivieran. Här kan man enkelt kombinera stadsliv med sol och bad.
Dessutom kommer vi att besöka Saint-Paul-de-Vence, Cannes och Monaco, samt byarna Eze Village och Dolceacqua.
Den italienska rivieran omfattar den liguriska kusten väster och öster om Genua. Den sträcker sig från den franska gränsen till Toscanas kust, längs liguriska havet.

Bedåras av vackra Cinque terre. Foto: Shutterstock.

På den italienska sidan kommer vi att besöka både Cinque Terre och Portofino. Cinque Terre betyder de fem länderna och består av fem små fiskebyar belägna mellan Genua och La Spezia. Hela Cinque Terre-området står på Unescos världsarvslista.
Vi besöker också Portofino, den färgglada lilla hamnen. Portofino betyder just vacker hamn och staden lever verkligen upp till sitt namn!
Med oss har vi vår kunniga reseledare som delar med sig av sin lokalkännedom. Upplevelserna kommer som pärlor på ett pärlband, och vi reser under den bästa tiden när allt blommar som vackrast.

Vi besöker casinot i Monaco. Foto: Fotolia.

Höjdpunkter på resan:

1. Monaco och Eze.
2. Båttur längs hela kusten från Monterosso till Portovenere.
3. Det goda livet.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

Artikeln publicerades först på Året Runt.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...