Annons

Annons

Saftig morotskaka med apelsin

Vem kan motstå en äkta amerikansk morotskaka! Den här är extra saftig och den lätt syrliga glasyren blir pricken över i!


morotskaka med apelsin recept

Morotskaka med apelsin – recept

Härligt saftig morotskaka med smak av apelsin. Det enkla receptet ger 20 stora bitar som passar perfekt till fikastunden.

● 20 bitar

3 ½ dl strösocker
2 ½ dl rapsolja
3 ägg
4 dl rivna morötter,
3–4 morötter
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk malen kanel

Glasyr

4 dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
gult strössel till dekor

Annons

1. Sätt ugnen på 200˚. Vispa socker och olja vitt och poröst, gärna i matberedare.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
3. Blanda i rivna morötter, mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×25 cm.
4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Kolla med sticka att kakan är klar. Låt svalna.
5. Glasyr: Rör ut florsockret med apelsinsaften, några droppar i taget.
6. Bre glasyren över kakan och dekorera med strösslet.

Tips!
Använd matberedarens rivskiva och riv morötterna direkt ner i smeten. Är morötterna tvättade behöver de inte skalas. Skär bara av rotändan och toppen innan du river dem.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...