Annons

Annons

Morgan mördade sin man och försökte lägga skulden på sin unge älskare

Michelle anade oråd när brodern Kevin plötsligt tog en timeout från sitt liv. Han höll visserligen kontakt via sms och 
hans hustru Morgan 
försäkrade att allt var okej, men Michelle kunde inte släppa tanken på att något inte stämde. Och hon visade sig ha rätt...


Kevin och Morgan Mengel var bara strax över 20 år när de gifte sig.

Kevin och Morgan Mengel var bara strax över 20 år när de gifte sig.

Morgan Mengel fick maken mördad – skyllde på sin älskare

Det var egentligen inget konstigt när Kevin Mengel försvann från sitt hem i West Goshen i den amerikanska delstaten Pennsylvania. Enligt hans fru Morgan hade hennes 33-årige make bara tagit en liten paus från familjelivet.

Annons

Med tre barn och ett stressigt arbete som egenföretagare hade Kevin förklarat att han behövde lite tid för sig själv. Han hade inte meddelat vart han skulle, men han höll kontakten med både sina föräldrar och nära vänner via mejl och sms.

Gilla Allers på Facebook

Hans föräldrar hade först blivit oroliga när han inte svarade på deras telefonsamtal. Inom kort fick de dock ett sms från sin son där han försäkrade att allt var bra, men att han skulle uppskatta om de kunde låta honom vara i fred. De gav då honom den tid och det utrymme han verkade behöva.

Läs också: Otrogen prästson mördade familjen

Den enda som fick onda aningar och var rädd att allt inte riktigt var som det skulle var Kevins lillasyster Michelle. De hade alltid stått varandra väldigt nära. Ända sedan deras föräldrars skilsmässa hade Kevin tagit på sig rollen som mannen i huset och det var inte likt honom att avskärma sig på det här sättet.

Michelle stod på sig om att något var fel och till sist övertalade hon sin mamma att de skulle anmäla försvinnandet till polisen. Men där var man inte heller orolig. Det var inte särskilt ovanligt att folk tog en liten paus från sina liv, framför allt om det var stressigt. Och så länge Kevin kommunicerade med familjen via sms fanns det inte heller något skäl till oro. Dessutom hävdade några att de sett Kevin inne i stan flera dagar efter hans ”försvinnande”.

Kevins syster Michelle anade oråd direkt när Kevin försvann.

Kevins syster Michelle anade oråd direkt när Kevin försvann.

Flirtig svägerska

Michelle hade aldrig haft en särskilt nära relation till sin svägerska. Morgan och Kevin hade träffats i 20-årsåldern, och bara efter ett par månader hade Morgan blivit gravid, vilket gjorde att de bestämde sig för att gifta sig. Så småningom startade de ett eget företag inom trädgårdsservice och Morgan hade ovanan att flirta med kunderna, tyckte Michelle.

Med åren blev hon mer och mer säker på att Morgan var otrogen mot Kevin. Paret bråkade en del och Morgan hotade ofta med att lämna sin make, som varje gång bönade och bad att hon skulle stanna. Därför verkade det extra märkligt att det nu skulle vara Kevin som till sist lämnat hem, fru och barn.

Läs också: Den hjälpsamme grannen visade sig vara en seriemördare

När Kevin hade varit borta i över en vecka bestämde sig Michelle för att köra hem till Morgan. Till sin stora förvåning och ilska fann hon sin svägerska 
sittande vid swimmingpoolen tillsammans med en ung man. Michelle visste precis vem han var. Det var Steve Shappell, en anställd i parets företag. Men 
det var inte trädgårdsservice han 
ägnade sig åt hemma hos paret Mengel. Steve såg ut att ha gjort sig väldigt hemmastadd.

Tog inte oron på allvar

Michelle hade blivit så förfärad att hon inte förmått sig att konfrontera sin svägerska, utan vänt på klacken och åkt tillbaka hem. Inte förrän nästa dag ställde hon Morgan mot väggen.

– Är du inte klok?! utbrast Morgan. Jag är 34 och han är 21 – det är klart att vi inte har en affär! Vi är bara vänner, försäkrade hon.

Michelle blev bara mer och mer säker på att något inte stod rätt till. Och eftersom polisen inte tog hennes oro på allvar bestämde hon sig för att utreda saken på egen hand. Till sin hjälp tog hon sin och Kevins yngre bror Chris som fick i uppgift att bevaka Morgans och Kevins hus. Han satt utanför och filmade när Steve Shappell kom sent om kvällarna och inte åkte förrän nästa morgon. Det kom inte som någon större överraskning, men det gjorde syskonen riktigt oroliga.

Läs också: Dubbelspelet blev mördarens fall

Det hela tog sin vändning när Steve en kväll började bära ut stora väskor, sopsäckar och flyttlådor. Han bar dem ut ur huset och lastade upp dem på familjen Mengels stora pickup. När han var färdig kom Morgan ut ur 
huset och hoppade in i bilen. Chris såg hur den fullastade bilen backade ut från uppfarten och försvann bortåt vägen. Han greps av panik och ringde polisen.

– De sticker! De sticker! De har packat allting och drar, skrek han till polisen i luren.

Polisen var i närheten

Polisen befann sig bara minuter från platsen och kort därefter fick de syn på bilen som parkerat utanför paret Mengels företag. Steve satt kvar i bilen medan Morgan hade gått in på kontoret.

När Steve såg hur poliserna närmade sig bilen fick han panik. Han startade motorn och trampade gasen i botten så att däcken skrek.

Läs också: Min man hade en hemlig familj

Morgan kom utspringande från kontoret och stirrade efter bilen som i hög hastighet körde ifrån henne. Hon sjönk ner på trappan och la händerna för ansiktet när polisen kom fram till henne.

– Åh, herregud. Tänk om han har gjort något med Kevin, sa hon som i en viskning.

Steve Shappell i förhör hos polisen.

Steve Shappell i förhör hos polisen.

Råkade försäga sig

Morgan blev förd till polisstationen för förhör men var inte mycket till hjälp. De enda de lyckades få ur henne var att hon hade en känsla av att Steve Shappell kunde ha dödat Kevin. Hon mumlade om att han skulle ha slagit ihjäl honom eller dödat honom på något sätt. Plötsligt slank namnet på ett välkänt juicemärke ur henne. Polisen satte ordentligt med press på henne för att få henne att förklara, och till sist berättade hon att hon sett hur Steve blandat rent, flytande nikotin i en flaska med juice. Till slut erkände hon också att hon var den som givit Kevin flaskan med den giftiga cocktailen.

Hon hävdade att det inte hade varit för att döda honom utan 
bara för att se hur den verkade.

– Jag visste inte vad som skulle hända annars. Jag körde hem från kontoret och Steve var ensam kvar med Kevin.

Medan polis över hela USA letade efter den efterlyste Steve Shappell började den lokala polisen som höll i utredningen att undersöka de sms som Kevin påstods ha skickat. När hans mobil återfanns i Morgans hem rådde det inga tvivel om att hon hela tiden hade varit avsändaren.

Avslöjandet att Morgan hade lurat sin döde makes familj att han var vid liv fick henne att bryta samman och erkänna precis allt. Att Steve hade slagit ihjäl Kevin med en skyffel och därefter grävt ner liket i en skogsdunge en dryg mil bort. Hon hävdade att hon inte vetat någonting om mordet förrän Steve avslöjat det i bilen strax innan hon blivit gripen.

Läs också: Rachel Kosubs mordgåta löstes – efter 20 år

Skyllde på varandra

Kevin Mengels kropp hittades precis där Morgan sagt att den skulle finnas, och kort därefter återfanns och greps Steve Shappell över 200 mil därifrån. Hans förklaring till det hela var en helt annan än Morgans. Han berättade att han och Morgan hade haft ett förhållande under en längre tid och att hon var den som velat att han skulle döda Kevin så att de kunde vara tillsammans på riktigt. Det var hon som hade planerat alltihop. Han hade bara följt hennes order, hävdade han.

Inspelade mobilsamtal mellan Morgan och Kevin styrkte hans historia. Det var tydligt att Morgan var hjärnan bakom mordet, och att hon nu försökte att med alla medel lägga skulden på sin unge älskare.

När rättegången startade i februari 2013 rådde det inte några större tvivel om hur den mordiska historien utspelat sig. Morgan Mengel dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning. Tack vare att Steve Shappell hade samarbetat med polisen under utredningen och valt att vittna mot Morgan under rättegången slapp han undan med 40 år i fängelse.

Text: Henrik Krüger
Svensk bearbetning: Maria Strömqvist
Bild: Focus News Agency och IBLLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...