Annons

Annons

Mjuka citron- och kokosknutar

Utmana den klassiska kanel- eller vaniljbullen med dessa goda knutar med citrus och kokos!

Mejla
Dela (6)
Pinna

kokosbullar
Citron- och kokosknutar

● 20 st

2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
75 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
7–8 dl vetemjöl

Fyllning

50 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
1/2 dl kokosflingor

Pensling och garnering

1 ägg
pärlsocker

Annons

1. Värm mjölken till 37°, fingervarm. Smula jästen och lös den i den uppvärmda mjölken. Rör i resten av deg ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Täck bunken med en ren bakduk och låt jäsa i 1 timme.
2. Blanda smör, socker och citronskal. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 25×50 cm.
3. Bre på smörblandningen och strössla över kokosflingorna. Vik degen på längden och skär tvärsöver i 20 bitar. Dela varje bit igen, men inte hela vägen, så att två ”byxben” bildas. Tvinna byxbenen och vrid ihop till en knut, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 200°.
4. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda dem i ca 8 minuter.
5. Låt svalna på galler under bakduk.

Av: Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson

Fler smarriga vetebullar!

Sockrade vaniljbullar

Underbara kardemummasnurror

Saftiga äppelbullar med mandel

citronmarangHär hittar du massor av bakinspiration!


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...