Annons

Annons

Pepparkaka och apelsin i ljuv förening…

Bästa receptet på mjuk pepparkaka med frosting med smak av apelsin. Och du, det brynta smöret i smeten ger extra fyllig smak!


Saftig mjuk pepparkaka toppas med en underbar apelsinfrosting.

Mjuk pepparkaka med frosting – recept

• 12 bitar

Testa också: Kladdkaka med smak av pepparkaka

6 ägg
4 dl strösocker
1½–2 msk pepparkakskrydda
75 g smör
2 dl tjock yoghurt, t ex grekisk, turkisk el rysk
5½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt

Annons

Apelsinfrosting
2 dl florsocker
skal och saft av 
1 apelsin
½ äggvita
1 krm ättiksprit, 12 %

Gilla Allers på Facebook

Testa också: Saftig morotskaka med mangofrosting

1. Sätt ugnen på 175°, gärna varmluft.
2. Vispa ägg, socker och pepparkakskrydda rejält fluffigt med elvisp.
3. Smält smöret och bryn det nötigt och gyllenbrunt. Låt svalna och rör sedan ihop med yoghurten. Vänd därefter ner i äggsmeten.
4. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt. Sikta och vänd ner det i äggsmeten.
5. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter, ordentligt och häll i smeten.
6. Grädda i nedersta mitten av ugnen 35–45 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig eller gungig. Lägg över bakplåtspapper om kakan börjar bli för mörk. Låt svalna.
7. Frosting: Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp 10–15 minuter tills den är tjock och trögflytande. Dekorera kakan med glasyren och ev mer apelsinskal om du vill.

Tips!
Den 
vispade frostingen går bra att förvara i kylen 
1 dygn före garnering.

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...