Annons

Mjuk vaniljkaka i långpanna

Som en stor vaniljbulle bakad i långpanna! Den här läckra mjuka kakan med len vaniljkräm blir garanterat en succé på fikabordet.

Mejla
Dela (3.99k)
Pinna

mjuk-kaka-med-vaniljkram-recept

Din nya favorit i långpanna – en mjuk kaka med vaniljkräm!

TESTA OCKSÅ: Citrusrutor i långpanna

• 1 kaka, ca 15 bitar

25 g jäst för söta degar
1 ½ dl kall mjölk
75 g rumsvarmt smör el margarin
1 ägg
1 ½ msk socker
5 ½–6 dl vetemjöl

Fyllning
2 ½ dl vaniljkräm, tex marsán

Annons

TESTA OCKSÅ: Brownies i långpanna

Garnering
1 msk smör el margarin
strösocker

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den kalla mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Klicka ner matfettet och tillsätt ägg och socker. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg.
3. Smörj en långpanna, ca 18×25 cm. Rulla ut degen till ca tumtjocka längder, skär upp i bitar och fläta samman till ett lite slarvigt gallermönster i pannan.
4. Låt brödet jäsa till knappt dubbel storlek, vilket tar ca 50 minuter. Sätt ugnen på 200°
5. Gör vaniljkrämen enligt recept på förpackningen.
6. Klicka vaniljkrämen i fördjupningarna i gallerverket och ställ in brödet i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 20 minuter.
7. Smält smöret eller margarinet till garneringen. Lossa det avsvalnade brödet från formen och pensla fettet över ytan. Strö ut socker på en tallrik och vänd kakan upp och ner i det. Tryck till lätt och vänd åter upp kakan.
8. Skär upp kakan i bitar vid servering. Kakan går bra att djupfrysa utan smör- och sockergarneringen.

Gilla Allers på Facebook

Tips!
Du kan förenkla brödet genom att platta ut degen till en slät kaka i formen. Då den är färdigjäst trycker du gropar som fylls med vaniljkräm.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...