Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaMischa Billing får Rosenkransen 2015

Hon är troligen Sveriges säkraste på smak och doft, känd i mat- och vinsammanhang. Men sedan 15 år har hon också ägnat sig åt att sätta ord på hur rosor doftar. Därför får Mischa Billing utmärkelsen Rosenkransen 2015.


Mischa Billing Rosenkransen

Hon har både en näsa och ett språk för rosor. Mischa Billing får Roskransen 2015.

Mischa Billing är numera ett välkänt ansikte. Förutom att hon är professionell sommelière har hon varit en i juryn i senaste säsongen av tv-programmet Mästerkocken.
Nu är det hennes näsa för rosdofter som gör att hon i år får Rosenkransen, en utmärkelse som instiftats för att uppmärksamma och premiera personer som gör något särskilt för att sprida kunskap och glädje kring rosor.
Orsaken är att Mischa Billing gett rosornas doft ett språk de tidigare saknat, som gör att alla kan förstå och själv upptäcka dimensionerna i en specifik ros doft.

Annons

Juryn motiverar sitt val:
”Mischa har på ett professionellt och personligt sätt lärt oss alla att uppfatta rosornas mångfald av dofter. Hon har utvecklat en väldigt viktig ny dimension av rosen för alla oss rosälskare. Vi glädjer oss mycket åt att det är här på Fredriksdal som Mischa utvecklat sina talanger att beskriva rosornas dofter!”

– Det här var helt oväntat! säger en glad Mischa om utnämningen. Jag kan ju inget annat om rosor än deras dofter. Därför är det oerhört hedrande och jag är stolt att rosvärlden tycker att det jag gjort har sådan betydelse.

Det är arrangemanget Rosendagarna på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg som ligger bakom instiftandet av Rosenkransen.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...