Annons

Annons

Chokladtryffel med mint

Lyxiga mintchokladtryfflar passar lika bra på gottebordet till jul som till dessert efter en god middag.


mintchokladtryffel-recept

Mintchokladtryffel – lyxigt och lättgjort.

RECEPT: Chokladtryffel med jordnötter

Mintchokladtryffel – recept

Lyxig hemgjord chokladtryffel är ett klassiskt julgodis. Dessa påminner om after eight i smaken och är enkla att göra med mörk choklad och pepparmyntolja. Passar också bra som dessert eller gott till kaffet.

TESTA OCKSÅ: Chokladbräck med hallon

20 st

150 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde
1 msk osaltat smör

Mintfondant

2 dl florsocker
2 ½ msk flytande glykos
3–4 droppar pepparmyntolja
ett par droppar grön hushållsfärg

Garnering

florsocker

1. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Ge grädden och smöret ett snabbt uppkok och dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält och krämen är slät. Låt stå svalt en stund att stelna till en formbar konsistens.
3. Skeda upp krämen i klickar och forma dem till runda bollar. Låt vila i kylen.
4. Mintfondant: Blanda ihop florsocker, flytande glykos, pepparmyntolja och hushållsfärg till en smidig massa. Pudra arbetsbänken med florsocker och kavla ut massan tunt. Ta ut cirklar, 6 cm i diameter, med ett kakmått. Täck bollarna med massan och nyp ihop i skarven. Rulla dem i florsocker.
5. Förvara tryfflarna svalt i lufttät förpackning.

Av Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson

Annons



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...