Annons

Annons

10 enkla sätt att minska utgifterna

Du behöver inte göra stora uppoffringar för att få mer pengar över på bankkontot! Här är 10 enkla sätt att dra ner på kostnaderna i vardagen.


spartips i vardagen

Vi har alla varit där, pengarna på kontot tar slut betydligt snabbare än månaden… Men innan du ger upp hoppet, testa något av de här enkla sätten att dra ner på utgifterna.

10 enkla spartips i vardagen

1.  Dra ner på bensinkostnaderna

Kör du mycket bil? Försök att köra miljövänligt och håll dig till hastighetsgränsen. Bilen drar mindre bensin, du sliter dessutom mindre på den OCH slipper riskera onödiga utgifter på fortkörningsböter…

Annons

2. Bort med energislukarna

Dra ur kontakten till abdina elektroniska prylar även när de är avstängda – eftersom de ofta står och drar ström även om de är i viloläge.

3.  Gör en plan för dina pengar

Gör för vana att alltid göra en budget. Skriv ner vilka inkomster och utgifter du har för den kommande månaden, det gör det betydligt enklare att hålla koll på vad slantarna går till egentligen.

4. Odla egna örter

Vem älskar inte färska örter, men de är faktiskt ganska dyra… Odla dina egna hemma i köket – trevligare OCH billigare.

5. Stäng av vattnet när du borstar tänderna

Låt inte dyrbart vatten bara rinna ner i vasken utan att komma till användning. Stäng av kranen när du borstar tänderna. 

6. Ge bort din tid – inte prylar

Känner du någon som fyller år? Istället för att lägga dyra pengar på presenter kan du göra ett presentkort där du ger bort din tid eller hjälp med något. Det kan vara alltifrån att du rensar ogräs i väninnans trädgård, till att du är barnvakt åt småbarnsföräldrarna som behöver en kväll på stan.

7. Säg upp abonnemanget på mobilen…

Och byt till ett förbetalt kontantkort! Det här är ett supersmart sätt att få kontroll över en räkning som lätt kan skena iväg. Genom att använda ett kontantkort kan du redan i början av månaden bestämma hur mycket du har råd att göra av med på mobilen och hålla dig till det.

8. Se över dina försäkringar!

Kanske betalar du onödigt mycket i försäkringspremier för huset, bilen eller hunden? Ring till några olika försäkringsbolag och dubbelkolla om du har den bästa lösningen! 

9. Bjud hem dina vänner!

Brukar du och dina kompisar äta ute? Då vet du säkert att restaurangbesök har en tendens att bli mycket dyra. Bjud hem väninnorna på middag istället, kanske kan ni turas om att ordna tjejmiddagarna framöver?

10. Kom ihåg att räntor inte är skrivna i sten

Kontakta din bank och ta reda på hur mycket du betalar i räntor och bankkostnader, egentligen. Kom ihåg att det ligger i bankens intresse att ha dig kvar som kund, så även om du har huslån och annat hos dem så har du ett bra förhandlingsläge.

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

 Läs också

Gör eget rengöringsmedel

hur får man rent i duschen?

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...