Annons

Annons

Minipajer med ost och skinka

Små och supergoda pajer med ost och skinka! Perfekt för utflykten, till snabblunchen eller som ett lite matigare mellanmål.


Missa inte Allers stora kräfttest

minipajer med ost och skinka recept

Följ receptet på supergoda minipajer med ost och skinka och trolla fram de här små godbitarna!

4 pers ● 50 min

Här får du recept på pajdeg!

1 sats pajdeg
75 g rökt skinka
2 ägg
2 dl grädde
2 dl riven lagrad grevé
100 g champinjoner
½ gul lök
1 msk rapsolja till
stekning
salt
peppar

Annons

Servering
sallad

Dessutom behövs
8–10 små pajformar, 4–5 cm i diameter

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Klä smorda små pajformar, ca 4–5 cm i diameter, med pajdegen och ställ in i frysen.
3. Skär den rökta skinkan i små tärningar och blanda sedan ihop med ägg, grädde och riven ost i en bunke.
4. Skär sedan champinjonerna i mindre bitar och hacka löken. Fräs svamp och lök tillsammans i lite olja i en stekpanna tills de mjuknar. Krydda med lite salt och peppar. Blanda ner svampfräset i ägg-smeten.
5. Ta ut pajformarna ur frysen och fyll dem med smeten. Baka i ugnen tills de får en fin färg, 20–25 minuter.
6. Låt minipajerna svalna något och servera sedan med en enkel sallad.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm 
Bild: Ralph Månsson

Fynda snyggaste uppläggningsfatet till kräftskivan från oss!

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Bara tre dagars leverans! Beställ det här!



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...