Annons

Annons

Minikladdkakor med kola

Små kladdkakemuffins fyllda med kolaglasyr. Ljuvligt goda!

Mejla
Dela (0)
Pinna

kladdkakakola

Kladdkakemuffins med kolaglasyr

• ca 10 st
100 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl

Kolaglasyr

1 dl vispgrädde
1/2 dl socker
2 msk kakao
1 msk ljus sirap
50 g smör eller margarin

Dessutom behövs

aluminiumbakformar eller andra stadiga bakformar

Annons

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält matfettet i en väl tilltagen kastrull. Ställ åt sidan att svalna.
3. Tillsätt sockret och äggen, ett i taget, och rör smeten slät efter varje.
4. Blanda samman resterande torra ingredienser och rör ner i smeten till slät konsistens.
5. Skeda upp smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kakorna får gärna vara lite kladdiga i mitten då de tas ur ugnen. Låt svalna.
6. Kolaglasyr: Mät upp vispgrädde, socker, kakao och sirap i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt smeten koka 2–3 minuter eller tills den tjocknat något. Ta kastrullen från värmen och klicka ner matfettet. Rör om till slät konsistens.
7. Fördela den nykokta kolaglasyren i muffinsen.

Gilla Allers på Facebook

Tips!
Det kan vara gott med lite lättvispad grädde till bakelserna.

Av: Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Fler härliga kladdkakor

Baka kladdkaka i mikron

Kladdkaka med dubbel choklad

Kokos- och limekladdkaka

Ljuvlig kladdkaka med apelsin och chokladkräm


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...