Annons

Min väninna påstod att min man var otrogen

Allers läsare berättar: De senaste åren har min väninna Christine haft det ganska tufft i sitt liv. Kanske är det därför som hon blev avundsjuk på mig och min familj och försökte så split 
i mitt äktenskap…

Mejla
Dela (7)
Pinna

Min väninna påstod att min man var otrogen.

Min väninna påstod att min man var otrogen. Bild: Shutterstock

Anne: Min väninna sa att min mak var otrogen

Christine och jag är väninnor sedan många år tillbaka. Hennes liv har på senare tid inte varit särskilt lätt, men jag gjorde verkligen mitt bästa för att trösta och vara till hjälp där det gick.
Vad jag aldrig förstod då var att hennes svåra situation blev så mycket värre för henne när hon samtidigt såg att jag hade det bra i mitt liv och med min familj.
Det började med att Christines yngsta dotter hamnade i vad man brukar kalla för dåligt sällskap. Hon var då 16 år och hade skolkat massor från skolan den senaste tiden. Då Christine är skild från Saras pappa så hamnade det här problemet till en början liksom mellan två stolar.
Det tog därför tid innan Christine förstod att något var fel på allvar. Polisen ringde en lördagsnatt och sa att hennes dotter befann sig på stationen.

Missa inte: Jag överförde mina egna rädslor till barnen

Den kvällen var hennes sambo bortrest och det var därför jag som följde med för att hämta hem Sara. Liten och skir satt hon där med smink i hela ansiktet. Kläderna var trasiga och jag undrade verkligen vad hon hade varit med om den kvällen. Själv kom hon inte ihåg.
Det här blev början på många oroliga timmar då ingen visste var Sara befann sig. Skolpsykologen gjorde sitt bästa, men drygt ett år senare var flickan tvångsintagen för missbruk. Och allt detta hände ungefär samtidigt som min äldsta dotter lyckades ta sin masterexamen i nationalekonomi och vi hade stor fest hemma hos oss.
Saras problem blev en stor påfrestning på Christines samboförhållande och det slutade med att hennes man lämnade henne för en annan kvinna. Jag var riktigt orolig över hur hon skulle ta sig igenom allt det här.

Stressig tid

Tiden gick och Christine visade otrolig styrka och fortsatte sitt liv på egen hand. Hon dejtade ett antal män utan att det blev något, men hon körde med jargongen att hon ändå helst ville leva ensam från och med nu.
Så en dag var det min tur att ha en mindre rolig tillvaro. Min mamma bröt lårbenshalsen och behövde ses till för att hon efteråt skulle klara av att bo kvar hemma. Visserligen fick hon hemhjälp men det var ändå jag som försökte följa med henne på hennes läkarbesök då hon inte alltid lyssnar riktigt på vad de säger åt henne.
Min bror och hans fru lyste med sin frånvaro för ingen av dem hade möjlighet att ta ett par timmar ledigt för att följa med till läkaren.

Missa inte: Jag valde alltid män som var fel för mig

Detta hände samtidigt som vi hade otroligt mycket att göra på jobbet. Vi var underbemannade efter en omorganisation där man erbjudit flera att lämna frivilligt och som ansvarig för vår avdelning fick jag allt svårare att hålla ihop personalen så att de inte brände ut sig helt.
Resultatet blev att det var jag som var nära att gå in i väggen. Vi hade dessutom fått en vattenläcka i huset och eftersom min man ofta är borta på tjänsteresor var det jag som fick se till att sköta allt med försäkringsbolaget och även släppa in hantverkare och hålla koll på vad de gjorde.
Visst hände det allt oftare att jag var irriterad på Anders som alltid satte sitt arbete före allt annat. Det var ju bekvämt att åka på tjänsteresa och låta mig ta hand om allt, jag som redan var så trött av att hjälpa mamma. Dessutom jobbade jag en hel del övertid för att vi skulle klara av det som skulle göras.

Hade hört skvaller

En kväll när Christine och jag satt hemma hos mig och drack lite vin nämnde jag det här för henne, för jag kände att jag behövde prata om det. Liksom sätta fingret på hur jag kände egentligen. Och då tog Christine chansen.
– Jag har inte velat säga något tidigare vännen, men är det inte så att Anders är borta lite väl mycket nuförtiden jämfört med förut. Jag menar, ja, inte så att jag vill påstå något, men om jag var du så skulle jag nog ta och kontrollera … ja, du vet… …

Missa inte: Jag lyckades lämna min svåra uppväxt bakom mig

Efter två glas vin var det som om jag såg hela situationen med helt nya ögon. Vad menade hon? Var Anders inte på tjänsteresa utan någon annanstans? Eller var han tillsammans med någon på jobbet och därmed så angelägen om att alltid vara den som reste bort?
Tankarna var många och de blev ännu fler i takt med att Christine fortsatte att hälla upp vin i våra glas. Nu satt hon inte längre och antydde något om Anders utan plötsligt hade hon även hört skvaller som hon då såklart inte velat ta på allvar. Vem hon hade hört det av ville hon inte säga.

Frågade rakt ut

När Anders kom hem dagen därpå satt jag och väntade på en köksstol med alla mina tankar från kvällen före. Kunde det verkligen vara så att han bedrog mig? Min Anders som jag älskade över allt annat och som jag alltid trott bara älskade mig.
Jag frågade därför rakt ut om han bedrog mig, men svaret var ett helt annat.
De hade sparkat flera chefer på hans företag och när de nu börjat köra så hårt med honom, så hade han inte vågat säga nej för att inte vara nästa man att bli av med jobbet.
När jag berättade vad Christine sagt om att det skvallrades om honom och någon kvinna så tittade han bara på mig med trött min.
– Du är så snäll mot alla och vill så väl. Det var länge sedan jag förstod att din kära väninna är så avundsjuk på dig och ditt, vårt, liv att hon kan kvävas. Men att försöka förstöra mellan oss har väl ändå inte särskilt mycket med vänskap att göra eller hur?
Dagen därpå ringde Christine upp mig på jobbet och frågade nyfiket och uppspelt vad han hade sagt till sitt försvar. När jag svarade att allt var bra så hörde jag besvikelsen i hennes röst. Jag tror även att hon förstod att jag hade genomskådat henne.

Annons
Gilla Allers på Facebook

/ Anne

 

Missa inte: Jag blev misstänkt för mord på min egen hustru

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...