Annons

Annons

Midsommartårta med fläder

En härlig tårta med somriga smaker! En maffig mazarinkaka med en smörkräm gjord på fläder och jordgubbar.


midsommartarta

● 10–12 bitar

400 g mandelmassa
3 ägg
100 g rumstempererat smör
3 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
ca 10 färska jordgubbar

Fläder- och jordgubbssmörkräm

1/2 liter färska jordgubbar
250 g osaltat, rumstempererat smör
1 1/2 dl florsocker
1/2 dl konc flädersaft
1 tsk vaniljpulver

Garnering

färska jordgubbar

Servering

ev lättvispad grädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa den porös tillsammans med ägg och smör. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Rör ihop till en jämn smet.

Gilla Allers på Facebook

2. Häll upp smeten i en smörad, bröad bakform, ca 24 cm i diameter. Baka i ugnen 25–35 minuter. Håll uppsikt, alla ugnar fungerar olika. Känn med en sticka att kakan är klar i mitten. Låt svalna.

3. Smörkräm: Mosa sönder jordgubbarna ordentligt med en gaffel. Vispa ihop moset med resterande ingredienser med en elvisp. Det är viktigt att smöret är riktig mjukt och rumstempererat. Krämen kommer att se sprucken ut först men den går ihop efter några minuter. Värm den annars försiktigt i vattenbad och fortsätt vispa. Smaka eventuellt av med mer fläderkoncentrat.

4. Bre den nygjorda smörkrämen direkt på kakan. Servera med vispad grädde och färska jordgubbar!

Av Sandra Palmqvist 
Bild: Ralph Månsson

Testa också

Marängtårta med jordgubbscurd

marangtarta-jordgubb



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...