Annons

Michael Nyqvists hedrades av Catharina Nyqvist Ehrnroot

Efter Michael Nyqvists död i somras startades en insamling i hans namn av Catharina Nyqvist Ehrnroot. Nu tackar skådespelarens familj för stödet i samband med hans bortgång. "Tack till alla er som deltog vid Michaels begravning och gjorde en outhärdligt mörk dag lite ljusare", står det i en annons i DN.

Mejla
Dela (132)
Pinna

Catharina Nyqvist Ehrnroot och familjen tackar för stödet

Den 27 juni 2017 gick skådespelaren Michael Nyqvist bort i sviterna av lungcancer 56 år gammal.

Michael Nyqvist. Bild: IBL Bildbyrå

En knapp månad senare, den 21 juli, begravdes Michael Nyqvist i Katarina kyrka i Stockholm. I dödsannonsen uppmanade skådespelarens familj begravningsdeltagarna att hellre skänka pengar till Michael Nyqvist Foundation än att köpa blommor.

Annons

I en ny annons, som publicerades i Dagens Nyheter den 30 december, tackar familjen nu för stödet.

Gilla Allers på Facebook

”Tack till alla er som deltog vid Michaels begravning och gjorde en outhärdlig dag lite ljusare. Ett särskilt tack till er som donerade till Michael Nyqvist Foundation. Det gör att vi kan föra vidare Mickes övertygelse om skådespeleri som helande kraft i samhället”, står det bland annat i annonsen som är undertecknad av änkan Catharina Nyqvist Ehrnroot samt barnen Ellen Nyqvist och Arthur Nyqvist.

”Kände sig inte alls färdig”

Initiativet till stiftelsen kommer från Catharina Nyqvist Ehrnroot.

Michael Nyqvist Foundation kommer att verka i skådespelarens anda och ”använda skådespelarkonst som en enande kraft”. Stiftelsen kommer varje år utse en skådespelare som verkar i Michael Nyqvists anda.

– Michael själv kände sig inte alls färdig med vare sig livet, sin livsgärning eller karriär och hade så mycket kvar att ge och tillföra, sa stiftelsens talesperson Thomas Perlman till Aftonbladet i juli 2017.

Michael Nyqvist och Catharina Nyqvist. Bild: IBL Bildbyrå

I stiftelsens styrelse sitter även Catharina Nyqvist Ehrnrooth, PG Nilsson, Pernilla August, Ingela Olsson, Jens Orback, Anthony Edwards, Christian Camargo och Michel Comte.

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...