Annons

Gott och enkelt marmeladgodis med jordgubbssmak

Detta goda och enkla marmeladgodis är ett lyxigt påskgodis, som kan ätas året om. Detta hemmagjorda godis har en härlig smak av jordgubb och är gjort på gelatin.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Marmeladgodis-recept

Marmeladgodiset har en härlig jordgubbssmak – gör dem i en bakform och skär i rutor om du vill!

Mer gott: Fransk nougat

Marmeladgodis – recept

• 16 st

Mer gott: Godisklubbor med choklad

4 gelatinblad
2½ dl strösocker
1 dl vatten
½ dl glykossirap
1 dl jordgubbspuré
1 krm vinsyra

Garnering
strösocker

Annons

Mer gott: Chokladägg

1. Blötlägg gelatinet. Koka strösockret med vatten och glykossirap till 140°. Blanda ner jordgubbspurén och koka till 120°.
2. Ta undan kastrullen från värmen och rör i gelatinet och vinsyran.
3. Häll marmeladen i små gummiformar eller i en avlång bakform klädd med dubbelt lager plastfolie. Strö över socker så att det täcker hela botten.
4. Låt marmeladen stelna över natten. Ploppa sedan ur dem ur formarna och rulla i strösocker. Använder du bakform så stjälp ur marmeladen, skär i fyrkanter och rulla i strösocker.

Gilla Allers på Facebook

Tips
Enkel 
jordgubbspuré: Koka upp frysta jordgubbar med lite socker. Mixa och passera – klart!

Recept: Daniel Roos i samarbete med Dansukker
Bild: Christina Uhlin

Missa inte: Påskgodis online: Här kan du köpa påskgodis på nätet


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...