Annons

Annons

Markus Aujalay i Kockarnas kamp: När man väl står där vill man ju vinna!

Hemma lagar Markus Aujalay så enkel mat som möjligt. I sin yrkesroll som kock har han tagit hem flera titlar. Nu kan vi följa Markus Aujalay i tv:s Kockarnas kamp – och han vill gärna vinna...


Markus Ajualay tävlar i Kockarnas kamp i TV4.

Markus Ajualay tävlar i Kockarnas kamp i TV4.

Markus Ajulay: Hemma blir det snabblagat – men gott!

Vi är vana vid att se honom som domare i Sveriges mästerkock på tv, men i höst är det Markus Aujalay själv som tävlar när han ställer upp i programmet Kockarnas kamp i TV4.

Annons

– Jag har blivit tillfrågad flera gånger innan, men inte haft tid. I år funkade det och jag är glad att jag tackade ja – det var väldigt roligt att vara med, som ett kock-kollo för vuxna, säger han glatt.

Vunnit Årets gröna kock

Markus har tävlat i matlagning flera gånger tidigare och tagit hem titlar som Årets gröna kock, Årets viltkock och Årets kock. Men efter att ha representerat Sverige i matlagnings-VM Bocuse d’Or, där han hamnade på femteplats, bestämde han sig för att inte tävla mer.

Gilla Allers på Facebook

Läs också: Baka mästerkockens vinnartårta

– Efter det tänkte jag att nu slutar jag med tävlingar, men Kockarnas kamp är ju mer en kombination av lek och härligt umgänge, konstaterar han, men erkänner samtidigt att tävlingsådran kom fram vid tävlingsmomenten:

– När man väl står där vill man ju vinna! Det är som när man spelar kubb på midsommar, säger han och skrattar.

Jobbat på stjärnkrogar

Bland de övriga tävlande kockarna finns bland andra Henrik Norström, Isabella ”Bella” Morrone och Pelle Johansson. Markus har arbetat på flera stjärnkrogar i Sverige och kände flera av deltagarna sedan tidigare.

– Vi har träffats i olika branschsammanhang, det var härligt att få bo tillsammans och umgås hela dagar. Jag kommer att hålla kontakt med alla mer eller mindre, vi har ju ett roligt minne tillsammans nu.

Ny restaurang i Stockholm

Förutom sin medverkan i Kockarnas kamp spelar Markus även in Sveriges mästerkock under hösten, samtidigt som han har en ny tredje restaurang i Stockholm från september.

Läs också: Kockens bästa bjudmeny

– Det är en folklig och härlig restaurang med avskalad enkel mat med bra råvaror inlindat i lyxkänsla. Det är ingen finkrog, men man ska känna sig lite bortskämd, förklarar han kryptiskt.

Snabblagat till familjen

Markus är född i Uppsala men bor i Enskede söder om Stockholm tillsammans med sina tre barn. Hemma lagar han så enkel mat som möjligt, kyckling eller fisk i ugn, och stora sallader.

– Jag har tre barn så jag lagar sådan mat vi kan äta tillsammans, pasta och köttfärssås är en stående klassiker. Jag vill inte laga samma mat hemma som jag gör på jobbet, och jag vill inte stå flera timmar i köket. Det ska gå snabbt, men vara gott!

Text: Emma Barrstrand
Bild: Linus Hallsenius och TT

Vem är Markus Aujalay?

  • Namn: Markus Aujalay.
  • Ålder: 45.
  • Gör: Driver två restauranger, Winterviken och Fjällpuben, och har en ny restaurang i Stockholm innerstad från september.
  • Familj: Zack, 15, Mino, 13, och Enya, 11.
  • Aktuell: Jurymedlem i Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock. Deltagare i Kockarnas kamp.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...