Annons

Markoolio budade hem Gröna Lund– så ska han utnyttja timmarna

Musikhjälpen 2017 är slut och lyckades slå rekord genom att samla in för 74 miljoner kronor för att motverka barnsexhandeln. Auktionen om att ha Gröna Lund för sig själva lyckades ingen mindre än Markoolio och Tobbe Trollkarl kamma hem, men de tänker inte utnyttja vinsten ensamma.

Mejla
Dela (249)
Pinna

Marko "Markoolio" Lehtosalo och Tobias "Tobbe trollkarl" Blom budade hem två timmar på Gröna Lund. Bild: IBL

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tobias ”Tobbe trollkarl” Blom. Bild: IBL

Markoolio och ”Tobbe Trollkarl” budade hem 2 timmar på tivoli

Temat i Musikhjälpen 2017 var ”Barn är inte till salu” och alla pengar går till att motverka barnsexhandel. Hela programmet leddes utav Molly Sandén, 25, Kalle Zackari Wahlström, 36, och Farah Abadi, 29. När programledarna lämnade glasburen på söndagskvällen hade det samlat in hela 74 410 363 kronor, vilket är rekord.

Annons

En stor del av insamlingen har varit alla auktioner som kändisar, företag och privatpersoner haft. En av dessa auktioner anordnades av nöjesfältet Gröna Lund där vinnaren av auktionen får ha hela anläggningen för sig själv två timmar innan öppning. Och som vinnare i den auktionen stod ingen mindre än Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 42, och Tobias ”Tobbe trollkarl” Blom, 42. För 351 101 kronor budade de hem tivolit.

Duon får två timmar för sig själva på nöjesfältet, men deras plan är att dela med sig av köpet.

– Vi tänkte att vi slår två flugor i en smäll. Det är inte så att det är jag och Tobbe som ska åka Jetline i två timmar, utan vi tänkte bjuda in familjer som inte har en så fet plånbok så de får komma dit och tillbringa en dag, säger Markoolio i programmet.

https://www.instagram.com/p/BczfUT3nIci/?taken-by=markoolio123

De vill ge alla familjer en chans att få tillbringa en dag på tivolit och bara ha roligt.

– Kanske även få dit familjer som flytt från andra länder och bär med sig mindre bra upplevelser så de får komma till Gröna Lund och glömma bort allt ett tag. Och så kör jag och Tobbe ett gig också, säger Markoolio i programmet, avslutar han.

 

Foto: IBL

Text: Jonna Friberg Wennerberg, Hänt.se.

 

Läs också

Här är de bästa (och sämsta) julklapparna enligt vetenskapen

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...