Annons

Annons

Marinerade tomater

Recept på tomater som marinerats i rapsolja med vitlök, chili och rosmarin.


Marinerade tomater. Tips! När tomaterna är slut, spara olja och använd till stekning i både stekpanna och ugn. Eller som smaksättare i en vinägrett.

Marinerade tomater – recept

• 3 dl • 20 min 
+ tid i ugnen

500 g valfria 
små tomater
½ msk salt
½ msk socker
2 vitlöksklyftor
3 chilifrukter, röd, grön och gul
några kvistar färsk 
rosmarin
ca 5 dl rapsolja

Annons

1. Sätt ugnen på 90°. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Strö över salt och socker. Skala och skiva vitlöken. Lägg i ugnsformen. Dela chilin på längden, strö över.
2. Torka allt i ugnen i ca 5 timmar. Ha gärna ugnsluckan lite på glänt, så fukten kommer ut.
3. Låt svalna och lägg på burk. Stick ner några kvistar rosmarin och fyll på med olja. Förvara svalt och mörkt.

Gilla Allers på Facebook

Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...