Annons


Allers-Tradgard-loggaMarie Mandelmann om livet på gården: ”Man får ett så mycket lyckligare liv”

Marie och Gustav Mandelmann är på plats i Älvsjö för mässan "Nordiska trädgårdar". För Allers trädgård berättar paret vad de tycker är det bästa med all uppmärksamhet de fått sedan programmet "Mandelmanns gård" sändes i TV4. "Det är just att få inspirera andra till att göra något annat än att sitta fast i mobil och tv", säger Marie Mandelmann.

Mejla
Dela (260)
Pinna

Marie och Gustav Mandelmann, som blivit rikskändisar tack vare programmet ”Mandelmanns gård” på TV4, drog fulla hus när de gästade mässan ”Nordiska trädgårdar” i Älvsjö. Under mässans första dag fick de bland annat motta priset ”Årets Guldgrävare” från Förbundet organisk-biologisk odling för att ha inspirerat svenska folket att odla ekologiskt.

Annons

Marie och Gustav Mandelmann. Bild: Marie Kasimir

Dessutom höll paret en föreläsning på en av scenerna inne i mässhallen. I publiken var det fullsatt till sista stol, och paret Mandelmann säger sig vara glada över all den uppmärksamhet de får.

– Det är otroligt att få så mycket uppskattning och kärlek från små, stora och mittemellan. Det är helt fantastiskt faktiskt. Vi är jättelyckliga över att så många uppskattar det där enkla som vi innerst inne gör, säger Gustav Mandelmann till Allers Trädgårds reporter Marie Kasimir som träffar dem i mässhallen.

Läs också: Marie Mandelmann avslöjar sina trädgårdsfavoriter

”Jorden, naturen och kärleken!”

Marie Mandelmann tror att folk längtar efter att få sätta händerna i myllan, och att det är det som gjort programmet så populärt.

– Jorden, naturen och kärleken! Jag tror att alla längtar efter att få jord under fingrarna, även om det kanske bara är att baka ett surdegsbröd hemma i köket.

Det roligaste med all uppmärksamhet är de får visa andra hur det är att leva med en alternativ livsstil, tycker Marie Mandelmann.

– Det är just att få inspirera andra till att göra något annat än att sitta fast i mobil och tv, säger hon.

Läs också: 6 smarta trädgårdsknep som Mandelmanns lärt oss

– Och så vill vi gärna uppmuntra folk att skaffa några hönor. Det behövs mer djur, inflikar Gustav Mandelmann och får medhåll av sin fru.

– Man får ett så mycket lyckligare liv av att leva med naturen och djuren och jorden. Det gör att man mår bra, säger hon.

Bild: Cecilia Möller/TV4

Det börjar med djuren

Djuren ligger paret Mandelmann varmt om hjärtat. I ”Mandelmanns gård” har de berättat om hur de tänker kring uppfödningen och slakten av djur och hur de bara äter kött från djur som de vet har haft det bra.

Om man ska tro Gustav Mandelmann är djuren centrala för en gård – det är därför det är så bra att börja med att skaffa några hönor.

– Om man börjar med djuren, så löser det sig sen och man vill odla och ge dem mat och omvårdnad. Och sen är man i gång, säger han innan paret måste skynda vidare för att hinna med sitt fullspäckade mässchema.

”Nordiska trädgårdar” är den största trädgårdsmässan i Norden. Den arrangeras 6-9 april i år i Älvsjö utanför Stockholm.

Läs också: Smarta tipset från Mandelmanns för vackra krukväxter: ”Galet bra”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...