Annons

Annons

Marängtårta med jordgubbar och vit choklad

En kräm på vit choklad, färska jordgubbar och spröda marängbottnar – en tårta som ingen kan motstå!


marangtarta-med-jordgubbar-och-vit-choklad-recept

Sommarens godaste tårta med maräng, jordgubbar och chokladkräm!

• 12 pers

TESTA OCKSÅ: Marängsviss med jordgubbar

Maräng
5 äggvitor
2 ½ strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk äkta vaniljpulver

TESTA OCKSÅ: Sommardessert med jordgubbar och kola

Annons

Vit chokladkräm med citron
325 g vit choklad
5 ägg
finrivet skal av ½ citron

Garnering
50 g mandelspån
ca 500 g jordgubbar

TESTA OCKSÅ: 5 goda kryddsmör

1. Maräng: Sätt ugnen på 150°, varmluftsugn. Markera en cirkel på 3 bakpapper, den tredje kan vara något mindre, att ha överst.
2. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa ner sockret lite i taget tills marängsmeten är hård och blank. Rör sist ner majsstärkelse, vitvinsvinäger och vaniljpulver.
3. Bre ut marängsmeten på bakplåtspappren och grädda i ugnen, ca 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i medan de svalnar. Förvara sedan bottnarna på en torr sval plats.
4. Chokladkräm: Smält chokladen i en kastrull över vattenbad, låt svalna och häll över i en större plastskål.
5. Dela äggen, vitor och gulor för sig. Rör försiktigt i en äggula i taget i chokladen. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner långsamt i chokladsmeten, tillsätt sist citronskalet. Låt smeten vila i bunken, gärna över natten.
6. Garnering: Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspånet snabbt så att det får fin gyllene färg.
7. Vid servering, lägg den största marängen på ett runt serveringsfat. Bre på chokladkräm, skiva jordgubbarna och strö över ett antal jordgubbsslantar. Lägg på nästa marängbotten och gör likadant med den. Lägg den minsta marängbottnen överst, bre på chokladkräm och strö över jordgubbsslantar. Dekorera med mandelspån.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...