Annons

Annons

Mannerström ryter ifrån om pensionärernas vinprovning: ”Blir fly förbannad”

Pensionärerna har i 15 år samlats på Allégården i Göteborg för vinprovningar. Nu är det slut med det, har myndigheterna bestämt. Nyheten förargar stjärnkocken Leif Mannerström. "Jag blir så fly förbannad på att de hackar på gamla människor", säger han till Göteborgsposten.


Leif Mannerström. Bild: Thomas Johansson/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Göteborgsposten rapporterade i veckan om Allégårdens pensionärsförening som i 15 års tid haft vinprovningar i Allégården i stadsdelen Haga. Trots att aktiviteterna pågått under så lång tid, beslutade den sociala resursförvaltningen nyligen att vinprovningarna omedelbart måste upphöra.

Annons

Arne Eriksson, som lett provningarna de senaste tio åren, säger till GP att han inte förstår varför kommunen reagerar så här nu efter så många år.

”Göteborgs bästa svartklubb”

Göteborgs tillståndschef Annelie Silvander säger till tidningen att anledningen till att vindrickandet stoppats, är att föreningen saknar alkoholtillstånd. Det måste man enligt lag måste ha om man serverar alkohol i ett sammanhang som innebär att det kostar pengar.

Gilla Allers på Facebook

Det är bara på exempelvis bröllop och 50-årsfester som man är undantagen alkoholtillståndet, säger Annelie Silvander till tidningen. Hon menar att kommunen bara gör sitt jobb, och att det handlar inte om någon särbehandling.

– Men som det ser ut nu så har de drivit Göteborgs bästa svartklubb i 15 år, säger hon till tidningen.

”Jag blir vansinnig”

Kocken Leif Mannerström, som ofta står upp för pensionärers rättigheter, är en av de som reagerat mot att kommunen nu kräver alkoholtillstånd.

– Jag blir faktiskt vansinnig när jag hör detta. Vad är det för jävla myndigheter vi har i Sverige som bara sitter och håller på med ditt och datt när det finns verkliga problem att ta tag i? Jag blir så trött på dessa småpåvar som ska tala om vad folk ska göra och inte göra. De borde tycka att det är roligt att dessa äldre har ett intresse i stället för att sätta käppar i hjulet för dem, säger han till tidningen.

Till Göteborgsposten säger han att han hoppas att föreningen ansöker om alkoholtillstånd – och att han gladeligen betalar de tusenlappar det skulle kosta att göra ansökan.

– Jag gör det inte för PR, jag gör det för jag blir så fly förbannad på att de hackar på gamla människor, säger han till tidningen.

Läs också: Leif Mannerström testar äldrematen: ”Ett hån”

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...