Annons

Annons

Ädelostfylld skinkschnitzel

Mejla
Dela (1)
Pinna

recept med lövbiff och schnitzel

ÄDELOSTFYLLD SKINKSCHNITZEL

● 4 pers ● 20 min

4 rejäla skivor skinkschnitzel

ädelostfylld schnitzel

50 g ädelost

4 skivor parmaskinka

salt och peppar

1 dl ströbröd

smör till stekning

2 dl kraftig kalvbuljong

1 msk balsamvinäger

Annons

2–3 msk kapris

Tillbehör

4–6 tomater

10 dl blandad sallad

1 liten rödlök

några kvistar timjan

2 msk olivolja

pressad saft av ½ lime

Garnering

skivad lime

 

1. Banka ut köttet lite lätt om skivorna är för tjocka. Skär osten i skivor. Lägg en skiva ädelost och en skiva parmaskinka på varje köttskiva och vik ihop. Krydda med salt och peppar.

2. Klyfta tomaterna till salladen och blanda i en bunke med sallad, tunt skuren lök, färsk repad timjan, olivolja och limesaft.

3. Vänd schnitzlarna i ströbrödet och stek på medelvärme i en klick smör i en stekpanna. Stek 2–3 minuter på var sida.

4. Koka ur pannan med buljong, balsamvinäger och kapris. Servera schnitzeln med salladen och skysåsen. Garnera med en limeskiva på toppen.


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...