Annons

Annons

Mamma umgås med mitt ex!

FRÅGA RELATIONSEXPERTEN: Jag har inte kontakt med mitt ex, men han träffar min mamma! Det känns inte bra, vad ska jag göra?


mammaex

Bild: Shutterstock (Bilden är arrangerad)

Jag och min pojkvän gjorde slut för ett år sedan. Vi hade varit ihop i fem år, men kände att vi gled isär. Uppbrottet var inte helt smärtfritt från någons sida och i dag har vi ingen kontakt alls. Men däremot umgås han än med min mamma! De träffas ibland på stan och tar en fika och någon gång har hon bjudit honom på middag också. Jag kan inte förstå varför de måste umgås. Det känns som att de går bakom min rygg. Jag har sagt till min mamma hur jag tänker, men hon bara viftar bort det och säger att jag är överkänslig. Jag hade förstått grejen om vi haft barn ihop, då finns det ju en naturlig anledning till att träffa. Men nu? Det är ju kul att hon kom så bra överrens med mitt ex, men hur blir det när jag träffar en ny kille? Vad ska jag göra eller säga?

”Tredje parten”

Annons

ALLERs relationsexpert: 
Jag kan förstå att det kan kännas obekvämt för dig att din mamma och ditt ex har fortsatt att hålla kontakten med varandra. Har din mamma kunnat ge dig någon förklaring till sitt agerande? Vad är det som gör att hon väljer att fortsätta att träffa ditt ex? Vad pratar de om när de träffas och vad får hon ut av kontakten? Vad jag är ute efter är om deras kontakt på något sätt är begriplig för dig?

Att separera innebär ju att man tar ett avstånd till varandra. Ni har i dag ingen kontakt och då utgår jag ifrån att du inte vill att ditt ex ska ha någon insyn i ditt liv. Genom hans kontakt med din mamma gissar jag att din känsla blir att han på något vis kommer närmare dig, även om det inte är så i fysisk mening. Vad jag tycker att du kan kräva av din mamma är att hon inte berättar något om dig och ditt liv.

Det verkar som att din mamma inte tar dig och dina känslor på allvar. Är det något du kan märka av även i andra sammanhang? Jag skulle vilja fråga din mamma hur hon tänker om sin relation till dig sin dotter. Kan hon se att hon riskerar att försämra relationen till dig genom sitt ställningstagande? Och skulle det vara möjligt för henne att se andra förklaringar till dina reaktioner än att enbart tolka det som en överkänslighet?

Den dagen du träffar en ny kille behöver du inte bekymra dig över din mammas relation till din före detta. Du behöver inte förklara eller göra något. Man brukar säga att rätt sak ska vara i rätt relation och med det menar jag att du inte har något som helst ansvar för vad din mamma gör eller inte gör. Om din kommande kille har några funderingar kring ditt ex och din mamma så är det din mamma som ska svara på dem och inte du.

Marianne Haraldsson, Leg. psykoterapeutLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...