Annons

Annons

Malou von Sivers om uppväxten: ”Jag var ständigt rädd”

Malou von Sivers växte upp med en ständig känsla av otrygghet. I podcasten "Värvet" berättar hon om den psykiska och fysiska misshandeln hon utsattes för av sin pappa. "Jag var ständigt rädd för att göra fel", säger hon.


Malou von Sivers berättar: ”Trodde att alla barn fick stryk”

Malou von Sivers i ”Malou efter tio”. Bild: IBL

Redan i sitt sommarprat 2016 berättade journalisten Malou von Sivers, 64, om sitt komplicerade förhållande till sin pappa.

– När jag var liten trodde jag att alla barn fick stryk om de trampade på mattfransarna, råkade göra fotspår i det nykrattade gruset eller råkade tappa en gaffel, sa hon i programmet.

Annons

Läs också: Smalare Leif GW möter Malou – tappat 18 kilo sedan nyår

”Rädd för att göra fel”

När Malou von Sivers gästar Kristoffer Triumfs intervjupodcast ”Värvet” kommer samtalet in på barndomen.

Gilla Allers på Facebook

Malou von Sivers berättar hur pappan förändrades. Från att ha varit snäll och godhjärtad till att plötsligt ändra karaktär helt. Hon beskriver hur klimatet ändrades totalt när pappan klev in i rummet.

– Jag var ständigt rädd för att göra fel och för att jag inte visste vad som var rätt eller fel för det kunde variera dag för dag. Den där otrygga känslan, den har jag växt upp med, säger hon.

Ett inlägg delat av VÄRVET (@varvet)

Kände inte ilska mot sin mamma

Enligt Malou von Sivers gjorde hennes mamma aldrig något för att stoppa misshandeln eftersom hon säger att hon aldrig kände till den.

– Jag har inte känt aggressivitet mot henne, som ”varför stoppade hon inte det”. Men om hon visste så var hon väldigt mycket offer i det här också. Hon var rädd själv och hon skämdes för allt skulle hållas inom familjens väggar, säger hon i Värvet.

När pappan gick bort kände Malou von Sivers lättnad.

– Det var skönt att pappa försvann.

 

Av: Hemmets.se

Bild: IBL

 

Läs också: Malou von Sivers om sin tuffa uppväxt

malou-von-sivers-barndomLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...