Annons

Malou von Sivers om parterapin: ”Har varit helt avgörande”

Journalisten och programledaren Malou von Sivers har flera gånger tagit hjälp av parterapi för att rädda relationen till maken Sten Haage. "Det har varit helt avgörande ibland och vi har lärt oss mycket", säger hon till Expressen.

Mejla
Dela (28)
Pinna

Jämför terapi med bilbesiktning

När Malou von Sivers var 25 år gammal jobbade hon chefredaktör för tidningen Elevfront. I lokalen bredvid satt Ny Teknik och där jobbade en viss Sten Haage. En dag när Malou von Sivers besökte grannredaktionen slog det gnistor och sedan dess är de två ett par.

Annons

Sten Haage och Malou von Sivers. Bild: IBL Bildbyrå

Samtidigt som de har bildat familj har de båda skapat framgångsrika karriärer. För att få äktenskapet och vardagen att hålla har de flera gånger gått i parterapi, avslöjar Malou von Sivers för Expressen.

Gilla Allers på Facebook

– Absolut, flera gånger, ungefär som då man besiktigar en bil. Har vi känt att vi har kört fast och inte kommer vidare så har vi tagit hjälp, för vi vill leva tillsammans. Det har varit helt avgörande ibland och vi har lärt oss mycket, säger hon till tidningen.

Testa att ta en promenad

Hon berättar också att hon är en väldigt analyserande person, som tidigare kunde väcka maken mitt i natten och fråga vad han menade med något han sagt flera timmar tidigare. Tack vare terapin har hon slutat med det.

Läs också: Malou von Sivers om revanschen i ”På spåret

– Fastnar man i ett gräl kan man ta grälstopp, gå åt skilda håll, bryta och ta en promenad. Det magiska för mig är att jag har gått promenader och varit så fruktansvärt arg, men efter att ha traskat någon timma så har det gått över. Då har jag tvärtom fyllts av kärlek och tänkt att ”jag släpper det där”. Det går inte alltid, men man kan träna på det.

Malou von Sivers i ”Malou efter tio”. Bild: IBL Bildbyrå

”Stanna upp och vårda”

Malou von Sivers beskriver ett förhållande som ”ett ständigt pågående arbete”. En av hemligheterna bakom det faktum att hon och maken hållit ihop under så många år, är att de är bra på att organisera saker, säger hon till tidningen.

Läs också: Malou von Sivers om uppväxten: ”Jag var ständigt rädd”

–  Sten och jag har tre barn, har jobbat jättemycket hela tiden och haft ett jämställt förhållande, vilket innebär att det har varit väldigt schemalagt. Ibland har man bara forsat förbi varandra. Jag tror att det handlar om att stanna upp och vårda såväl sitt kärleksliv som sitt sexliv.

Schemalägger sexlivet

Hon har tidigare berättat att hon anser att just lusten är central för att få ett äktenskap att hålla. Ett aktivt sexliv är med andra ord A och O.

– Jag är inte helt främmande för att man till och med schemalägger det, så att det blir av, sa hon då i podcasten ”Tankar med Daniel Redgert”.

 

 

Missa inte: Johannes Brost efter cancerbeskedet: ”Chockad, ledsen och glad samtidigt”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...