Annons

Magiska Umbrien och Toscana

En resa till Umbrien och Toscana är en härlig blandning av berömda sevärdheter och italiensk livskvalitet. Så följ med till ett kulturellt äventyr i själva hjärtat av Italien.

Mejla
Dela (0)
Pinna

De böljande landskapen i Toscana erbjuder fantastiska vyer. Foto: Shutterstock

Vi kombinerar besök i Umbriens vackra medeltidsstäder med den hemlighetsfulla staden Orvieto och Toscanas böljande landskap. Området Val d’Orcia, söder om Siena, anses vara det vackraste landskapet i hela Italien, och är med på Unescos lista över världens natur- och kulturarv. När solens strålar träffar det grönskande landskapet slås man av hur magnifik naturen är.

Annons

Idyllisk gata i Umbrien. Foto: Shutterstock

Vi bor centralt i Chianciano Terme, som ligger 550 meter över havet och bjuder oss på ett härligt klimat. Området är känt för att ta vara på de välgörande mineralerna i källvattnet, och räknas som en av världens vackraste platser för hälsoturism. Under resan varvar vi italienska smakupplevelser med slående arkitektur – en perfekt kombination för dig som är nyfiken på italiensk kultur!

Vi njuter av italienska viner och delikatesser. Foto: Aller travel

Vi kommer att få smaka på det berömda vinet Vino Nobile di Montepulciano, gjort på druvorna från det högt belägna Montepulciano. När vi besöker Pienza, påve Pius II hemstad, kan vi prova den kända pecorinoosten som tillverkas här. Tillsammans med vår guide får vi ta del av den gotiska arkitekturen som präglar flera av de städer som vi besöker under resan.

Imponerande arkitektur i Siena. Foto: Shutterstock

Besöket i staden Assisi blir en särskild upplevelse. Vi får se den storslagna katolska kyrkan Basilica di San Francesco, utsmyckad med otrolig konst av konstnärer som Giotto och Cimabue. Kyrkan byggdes på 1200-talet på uppdrag av påven, som en gravkyrka till Italiens skyddshelgon – Franciskus av Assisi.

Vi besöker vackra Basilica di San Francesco. Foto: Shutterstock

Höjdpunkter på resan:

Dagsutflykter till flera magnifika städer.

Vi besöker monument och historiska byggnader.

Vinprovning.

Fantastiska vyer och utsikter.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...