Annons

Annons

Magisk vandring på vackra Madeira

Madeira är ön som har blomstrande sommar året runt! Ön är en av de få platser i Europa där man kan odla bananer hela året, så milt och säkert är klimatet. Följ med oss och upplev det genuina Madeira på våra vandringar!


Madeira är otroligt vackert!

Glöm rusket i december och följ med till blommornas ö, Madeira. Vi bor centralt i Funchal på öns sydkust och har det som bas för våra utflykter. Alla vandringar ingår under ledning av en lokal guide. Vår reseledare samlar också gruppen för gemensamma måltider och andra aktiviteter för de som vill.

Annons

Ett par bra vandringsskor och du är redo att upptäcka Madeira med oss!

En levada är en gammal vattenkanal och de byggdes på 1400-talet för att vattnet från den regnrika norra delen av ön skulle transporteras till den torrare och soligare södra sidan. Längs med levadorna byggdes det stigar så att man lätt skulle kunna underhålla dem. I dag används levadorna som populära vandringsstråk. Det finns cirka 200 levador som tillsammans utgör mer än 1 500 kilometers vandringsleder. Många av dem går genom vackra naturområden där det annars inte hade varit möjligt att komma fram.

levadavandring-madeira-6

Landskapet på ön är verkligen magiskt – och vi får se alla godbitar!

Här finns många exotiska blommor som bananpassionträd, vilda orkidéer och papegojblommor.

Vi besöker också den botaniska trädgården med över 100 exotiska blomster. Missa inte heller vårt besök på den familjeägda vingården i Seixal där vi får en rundvandring på gården och får delta i en vinprovning.

levadavandring-madeira-3

Klimatet på Madeira är milt året runt.

Naturen på Madeira är dramatisk och storslagen med berg och dalar, så man bör inte ha höjdskräck … Det enda som krävs är normal kondition och bra vandringsskor.

Datum för resa:

• 2 – 9 december 2017.

• 24 februari – 3 mars 2018.

 

Höjdpunkter under resan:

1. Storslagen natur och vackra landskap.

2. Vinprovning.

3. De gamla vattenkanalerna.

4. Besök i botaniska trädgården.

5. Vackra vandringar.

 

Vill du veta mer om resan?

Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...