Annons

Magisk början på en kärlekshistoria…

Mejla
Dela (5)
Pinna

Joana-och-Tyrel

Joana och hennes välgörare Tyrel blev kära i varandra.

Det var en gång en jul för många år sedan, närmare bestämt kring millennieskiftet år 2000 – tider då allt kunde hända!
Magin låg i luften när den lilla flickan i Filippinerna öppnade sin skokartong med julklapp i, en present hon fått genom organisationen Samaritan’s Purse. Inte visste hon att den här gåvan från en pojke långt bort så småningom skulle leda henne till ett nytt liv…
I skokartongen låg också en bild på den sjuårige Tyrel, som skänkt klappen, och adressen till honom i USA. Flickan på Filippinerna, Joana, ville så gärna visa sin tacksamhet och skrev ett tackbrev till honom. Men det kom oturligt nog aldrig fram. Men tro nu inte att ödet skulle nöja sig med det. Nej, tidernas kärlekshistoria var mer förutbestämd än så!
”Jag ville fortfarande tacka den person, som gav mig kartongen, som betydde så mycket för mig”, har hon sagt till Samaritan’s Purse. Joana gav inte upp hoppet utan elva år senare, när stora delar av världen hunnit koppla upp sig på Facebook, skrev hon till honom igen. Och på sociala medier blev hon och hennes välgörare Tyrel vänner.
Deras samtal flöt på bra, till och med så bra att han sparade pengar för att åka till henne i Filippinerna och besöka henne. Och det blev ett mycket speciellt möte!
”När jag såg hans ansikte i verkligheten, blev jag överväldigad av en fantastisk känsla. Jag blev så glad, att jag grät”, säger Joana.
De tillbringade 10 dagar tillsammans och för Tyrel var det inga tvivel om att den som fått hans julklapp många år tidigare var en speciell kvinna.
”Jag ville tillbringa varje ögonblick med Joana, för jag visste inte vad som skulle ske, när jag åkte hem från Filippinerna. Allt jag visste var, att Joana var den enda”, har Tyrel sagt.
Som tur för honom så delade hon hans känslor och hör och häpna, deras tycke för varandra ledde till att de gifte sig härförleden. Vilka omvägar kärleken kan ta!

Annons

Text: Christel Skeppås
Källa: Metroxpress
Bild: Operation Christmas Child

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...