Annons

Madeleine fick 230 volt genom kroppen i tvättstugan!

Madeleine skulle bara torka ovanpå maskinerna i tvättstugan, när det plötsligt blixtrade framför ögonen, och hon bokstavligt kände strömmen forsa genom kroppen. Hon insåg till sin förtvivlan hade hon inte kunde rubba handen som sugits fast på diskbänken där hon tagit stöd.

Mejla
Dela (27)
Pinna

Madeleine togs om hand av Håkan när hon rasade ihop. Bild: BIRGITTA LINDVALL WIIK

Madeleine togs om hand av Håkan när hon rasade ihop.

Fortfarande, ett par veckor efter dramat i tvättstugan, har Madeleine Thomas, 48, värk i sina underarmar.

– Jag är helt kraftlös och orkar inte ens flytta en möbel, säger Madeleine som ändå mest av allt gläds åt att vara vid liv.
Den där ödesdigra dagen hade hon och maken Håkan, 49, varit i sin sommarstuga utanför Luleå. De hade städat och fejat och när de kom hem tänkte Madeleine att det var lika bra att fortsätta med städning av radhuset.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Läs också: Jag hittade min son livlös i en knarkarkvart

– Pappa och mina bröder skulle komma på besök från Värmland ett par dagar senare och även om jag är säker på att de aldrig skulle bry sig om huruvida tvättstugan var städad eller ej så kunde jag inte låta bli att våttorka där, säger Madeleine och berättar att Håkan samtidigt satte sig i sin musikstudio, med hörlurarna på.

– Jag sträckte mig för att komma åt att torka längst in ovanpå maskinen och tog stöd med andra handen på diskbänken, säger Madeleine och berättar att det var då som det plötsligt började blixtra för hennes ögon och allt blev helt vitt.

Började hacka tänder

Samtidigt smärtade det i hela kroppen och hon kände hur hon genomströmmades av el. Diskbänk och tumlare hade blivit strömförande.
– Det var en stark smärta, som att rulla sig i brännässlor. Smärtan gick upp genom armen och in i huvudet. Det kändes som att ögonen skulle trängas ut ur sina hålor och jag började hacka tänder. Jag kände bokstavligen hur strömmen fortsatte ner genom kroppen. Hjärtat rusade och jag tänkte att nu dör jag!

Läs också: Jag vet inte hur jag överlevde!

Eftersom Madeleine sedan många år lider av Hortons huvudvärk har hon en impulsgenerator inopererad i nacken mot smärtan. Elektriska signaler från impulsgeneratorn sänds till de ryggmärgssegment där en elektrod är placerad. Den styrs via en fjärrkontroll som patienten själv reglerar. När man är fysiskt aktiv ska den vara avstängd, vilket den var för Madeleine vid tillfället.

Fingrarna sögs fast

Av den häftiga elgenomströmningen slogs mottagaren igång! Händelseförloppet var snabbt och Madeleine kom sig inte ens för att skrika på hjälp, men upptäckte till sin förtvivlan att handen som höll i diskbänken inte gick att rubba, fingrarna hade sugits fast.

Läs också: Jag förstod inte hur jag skulle överleva sorgen

– Jag såg bilden av mina älskade barnbarn Olivia 2,5 år och Milton, ett halvår, för ögonen och tänkte att jag måste överleva – jag ville ju se dem igen, säger Madeleine och berättar att hon tog i av alla krafter och liksom kastade sig bakåt. Då lossnade handen.

– Jag flög rätt in i bastudörren med bakhuvudet. Men jag var loss!

Stapplade fram till köket

Madeleine stapplade fram till köket och tog stöd mot köksbordet innan hon ropade på Håkan. Så fort Håkan fick se henne slängde han ifrån sig hörlurarna.

– Hon var likblek och såg jätterädd ut. När hon rasade ihop och började storgråta lyfte jag upp henne och höll om henne, säger Håkan som också snabbt såg till att koppla ur både tvättmaskin och tumlare.

Läs också: Maries dotter blev överkörd av en traktor

Madeleine hade fruktansvärt ont i huvudet och i armarna, och fingertopparna var lilaröda. När hon ringde sjukvårdsupplysningen skickade de omedelbart en ambulans. Ström som har passerat både hjärta och hjärna är inget att leka med.

– Jag har aldrig sett Håkan så skärrad som när ambulansmännen bar iväg med mig. Han stammade! Själv var jag i chock och skakade av frossa.

Skyhögt blodtryck

Madeleine fick veta att hon haft änglavakt som genomströmmats av 230 volt och överlevt. Hennes puls och blodtryck var skyhögt men varken ekg eller muskeltest visade på bestående skador.

– Nu ska doktorn hålla mig under uppsikt i ett par års tid, man vet inte ännu vilka skador händelsen kan ge på längre sikt, säger Madeleine som är lycklig över att skyddsänglarna vakade över henne.

Läs också: Helena är Jonathans skyddsängel

Orsaken till att diskbänk och tumlare blev strömförande var ett elfel som grundar sig i en felaktigt utförd elinstallation från 1960-talet.

Elektrikern, som åtgärdade felet, konstaterade att det var ett under att olyckan inte inträffat tidigare. Själva gläds Madeleine och Håkan åt undret att hon överlevde den tuffa olyckan så att resan till barnbarnen blir av som planerat.
– Och innan dess firar vi vår bröllopsdag, konstaterar de och ger varandra en varm kram.

Text och bild: Birgitta Lindvall Wiik

Läs också

Idol-Axel: Jag fick 16000 volt genom kroppen

axel-schylstrom

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...