Annons

Annons

Lyxig äppelkaka med vit choklad

En äppelkaka med vit chokladtryffel och kexbotten – nytt, spännande och framför allt fantastiskt gott!

Mejla
Dela (142)
Pinna

appelkaka-med-vit-choklad

Sandras lyxiga äppelkaka

• ca 12 pers

Botten

150 g smör
300 g digestivekex

Fyllning

4 gelatinblad
ca 3 äpplen, ca 500 g
1 dl syltsocker
1 dl äppelmust

Vit chokladtryffel

200 g vit choklad
250 g mascarpone

Annons

1. Botten: Smält smöret, krossa kexen och rör ihop. Spänn fast ett bakpapper i botten på en springform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Då är det lättare att få upp kakan.

Tryck ut kexblandningen och ställ i kyl.
2. Fyllning: Lägg gelatinet i kallt vatten. Skölj och skala äpplena och skär i mindre bitar. Koka ihop till en kompott med socker och must, ca 10 minuter. Dra av från värmen och smält ner gelatinet.
3. Häll kompotten ovanpå kexbottnen. Ställ kallt att stelna.
4. Tryffel: Smält chokladen försiktigt över varmt vattenbad. Vänd ner mascarponen och rör runt tills den smält. Låt svalna.
5. Häll den svala tryffeln ovanpå äppelkompotten. Låt stå i kyl över natten eller i ca 4 timmar. Skär med en kniv längs med kanten för att lossa den försiktigt.
6. Vid servering kan du, om du vill, garnera med tunt skivat äpple! Smakrikt och dekorativt!

Mer äpplen!

appelkaka-med-kokos
Äppelkaka med kokostopping

appelmos
Gör äppelmos i ugn

halsosam-appelkaka
Hälsosamma äppelkakan

applen
Vilken äppelsort ska jag använda?


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...