Annons

Annons

Lövbiffsrulader med smakrik fyllning

Rulader med god fyllning av lök, rotselleri och crème fraiche. En garanterad succé till helgen!


Lovbiffsrulader

Fyllda rulader med gräddsås

4 port 50 min

8 skivor lövbiff, ca 500 g
2 msk olja och 2 msk smör

Fyllning

ca 150 g rotselleri, 3 dl riven
1 gul lök
10 cm purjolök (det vita)
3 tsk dijonsenap
2 msk crème fraiche
salt och peppar

Annons

Sås

7 dl vatten
2 msk konc oxfond
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk strösocker

Servering

ugnsrostade morötter och palsternacka
haricots verts eller vaxbönor
ev färsk persilja
ev pumpakärnor

Gilla Allers på Facebook

Dessutom behövs

tandpetare

1. Skala rotselleri och gul lök och riv på ett rivjärn. Lägg det i en bunke. Finhacka purjolök och tillsätt. Tillsätt dijonsenap och crème fraiche och blanda ihop. Krydda med salt och peppar.

2. Fördela fyllningen på lövbiffarna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare så att de inte öppnar sig under stekning.

3. Hetta upp en stekpanna med  olja och  smör. Lägg i ruladerna och stek dem runt om tills de har fått fin färg. Tillsätt vatten och fond och låt sjuda på svag värme med lock i ca 20 minuter. Ta bort locket och låt sjuda i ytterligare 10–15 minuter.

4. Ta upp ruladerna. Tillsätt grädden i pannan och låt det koka upp. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar.

5. Servera ruladerna med såsen samt ugnsrostade rotfrukter och bönor. Strö gärna över persilja och pumpakärnor.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...