Annons

Annons

Lördagsgott med kyckling!

En härlig panna, smakrik, nyttig och förföriskt god. Så serverar du kyckling ikväll!

Mejla
Dela (12)
Pinna

Mustig kycklingpanna med oliver och kapris

Mustig kycklingpanna med oliver och kapris

● 4 pers ● 35 min

600 g kycklinglårfilé
150 g champinjoner
olivolja till stekning
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
salt och peppar
1 gul lök
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
400 g passerade tomater
1 hönsbuljongtärning
1 msk tomatpuré
ca 20 svarta oliver

Annons

Garnering
ca 20 stora kapris
rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl hackad persilja

1.Skär lårfilén i lite mindre bitar. Stek gyllenbruna tillsammans med svampen i lite olja i en stor stekpanna med djupa kanter eller en mindre stekgryta. Krydda med chilipulver, paprikapulver, salt och peppar.
2.Skär lök och paprika i bitar. Hacka vitlöken. Lägg ner alltsammans i stekpannan.
3.Tillsätt passerade tomater, buljongtärning och tomatpuré. Låt grytan småputtra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4.Blanda ner oliverna. Garnera med storkapris, citronskal och persilja. Servera gärna med nykokt pasta.

Gilla Allers på Facebook

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...