Annons

Annons

Löksill med granatäpple

Prova något nytt och gör en inlagd sill med lök och granatäpplekärnor!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Löksill med granatäpple recept

Godaste receptet på sill med lök och granatäpple!

• ca 4 pers

1 burk inläggningssill
½ dl ättika (12 procent)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
8 kryddpepparkorn
1 tsk gula senapsfrön
4 salladslökar
1 ½ dl granatäpplekärnor (ICAs frysta)

1. Häll av lagen från sillburken och spola den i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
2. Koka ihop lagen (socker, ättika och vatten) så att sockret smälter. Låt kallna.
3. Mortla kryddpeppar och senapsfrö och lägg i lagen.
4. Skär salladslöken i tunna skivor.
5. Skär sillen i ca 1 cm breda bitar.
6. Varva sill, grantäpplekärnor och lök i en burk med lock.
7. Häll över lagen och låt stå två dygn i kylen.

Annons

Recept: Pernilla Elmquist
Bild: Shutterstock


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...