Annons

Annons

Mjuk sandkaka med citron

Doften av hembakat är ljuvlig, dessutom är den gammaldags sandkakan glutenfri.


sandkaka-recept

ca 12 bitar

200 g smör, rumsvarmt
glutenfritt ströbröd
2 ½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ citron, saften

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 2 liter.
2. Rör smöret smidigt. Häll i potatismjöl och bakpulver och rör rejält till en vit smet.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ner i smeten, lite i taget under omrörning, tills det blir riktigt slätt. Tillsätt citronsaften.
4. Häll smeten i formen och grädda 45–50 minuter. Sikta eventuellt över lite florsocker.

Av Tina Gustafsson
Bild: Ralph Månsson

Annons

Testa också

Sötsyrlig citronfromage

enkel-citronfromage-recept



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...