Annons

Annons

Ljuvlig plommonpaj

Sylt, marmelad, till efterrätt eller nästan helst – solmoget direkt från trädet. Plommon är ett härligt tillskott i din trädgård och på din tallrik.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Den søde side

Plommonpaj

8–10 personer

Deg

250 g vetemjöl

65 g farinsocker

125 g kallt smör

1 ägg

Fyllning

500 g plommon

75 g ingefärskex

100 g ricottaost

1 ägg

40 g socker

Servering

ev vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och farin. Rör ner smör och till sist ägget. Lättast mixar du i en matberedare. Låt degen vila i minst en halvtimme i kylskåpet.
  2. Skölj plommonen, dela dem i halvor och ta bort kärnorna.
  3. Smula kexen och rör ihop med ricotta och ägg till en jämn smet.
  4. Kavla ut degen och tryck sedan ut den i en smord pajform. Fördela ricottakrämen över pajskalet och lägg ut plommonhalvorna med den skurna sidan upp. Strö över sockret. Låt pajen vila i 20 minuter innan den bakas.
  5. Baka plommonpajen i 35 minuter i 190°. Låt den svalna något och servera den gärna ljum tillsammans med lite god vaniljglass.
Annons
Gilla Allers på Facebook

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...