Annons

Annons

Kladdkaka med vit choklad

En kladdkaka som fick högsta betyg av redaktionen! Söt och god med smak av vit choklad och en fräsch och syrlig bärtopping.

Mejla
Dela (17)
Pinna

kladdkaka-med-vit-choklad-och-bar

Kladdkaka med vit choklad och bärtopping

200 g vit choklad
200 g smör
4 dl socker
300 g kesella, 10%
rivet skal och saft av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Garnering

200 g tinade hallon och blåbär
1 1/2 msk florsocker
1 dl aprikospuré (barnmat)

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Hacka och lägg chokladen i en plastbunke. Smält i mikrougn på låg effekt.
3. Tillsätt matfettet och rör tills det smälter.
4. Rör samman sockret och kesellan till en jämn smet. Tillsätt chokladsmöret. Rör ner citronskalet och -saften.
5. Blanda noga mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en bunke.
6. Vänd ner mjölblandningen i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan 40–45 minuter.
7. Blanda bären, florsockret och purén i en bunke. Bre massan över kakan.

Bra att veta: Kakan kan sjunka ihop något eftersom den är äggfri.

Av Linda Lindström Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...