Annons

Annons

Lista: Här är de 10 lyckligaste nationaliteterna i världen

Norden håller ställningarna på den internationella lyckobarometern. Men i täten har hygge-nationen Danmark fått byta plats med Norge som seglat upp som etta på FN:s World Happiness Report. Sverige sladdar dock fortfarande efter.


17 maj, Oslo Patrik Österberg/IBL Sweden

Under åren som rankingen funnits har de nordiska länderna legat högt upp på listan. Så även i år när den nya listan släppts i samband med Internationella glädjedagen, skriver BBC.

Norrmännen gick om

Det har dock skett förändringar i toppen. 2016 var danskarna det lyckligaste folket i världen. I år har invånarna i hyggets högborg petats ner till en andraplats efter de fjällrosiga norrmännen. Island kommer trea, Schweiz fyra och Finland femma. Sverige, som kom åtta 2015, kommer även i år på en tiondeplats.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Västeuropa och Nordamerika dominerar den övre halvan med USA på en 14:e plats och Storbritannien på en 19:e.

Drottning Margrethe mottar folkets jubel på 76-årsdagen förra året tillsammans med barnbarn. Danmark får dock finna sig vid att bli nedpetade från lyckotronen i år. Foto: Robin Utrecht / IBL

Krig och svält

Lyckoindexet är lägst i länder drabbade av svält och krig. Som till exempel Centralafrikanska republiken, Burundi, Tanzania, Syrien och Rwanda.

I rapporten finns även ett avsnitt som behandlar det faktum att USA:s lyckoindex viker trots ekonomisk tillväxt. Ett faktum som författarna menar tyder på att USA:s kris är social snarare än ekonomisk.

HÄR ÄR DE TIO LYCKLIGASTE: 

  1. Norge
  2. Danmark
  3. Island
  4. Schweiz
  5. Finland
  6. Nederländerna
  7. Canada
  8. Nya Zeeland
  9. Australien
  10. Sverige

HÄR ÄR DE TIO OLYCKLIGASTE:

146. Jemen

147. Sydsudan

148. Liberia

149. Guinea

150. Togo

151. Rwanda

152. Syrien

153. Tanzania

154. Burundi

155. Centralafrikanska republiken

Källa: BBCLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...