Annons

Annons

Lyxig Key limepaj

Söta och syrliga smaker balanserar fint i denna limepaj med mör digestivebotten.


limepaj-recept

Limepaj – en drömdessert där sött möter syrligt.

Recept: Lättfixad dessert med citrusfrukter och maräng

Limepaj – recept

Key limepaj är en klassisk amerikansk paj med botten av digestivekex samt krämig och sötsyrlig fyllning av kondenserad mjölk, ägg och lime. Här får du ett enkelt recept på denna paj som är god till efterrätt eller till kaffet.

Annons

Recept: Cheesecake med kokoskrisp

• ca 12 bitar

botten
100 g smör el margarin
12 digestivekex
2 msk rörsocker

Gilla Allers på Facebook

fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, 397 g
1 dl färskpressad 
limesaft, 3–4 frukter

servering
1½ dl vispgrädde
½ tsk florsocker
1 lime i skivor

Recept: Söt och syrlig citronkladdkaka

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält matfettet och låt svalna. Krossa kexen till fina smulor och blanda med rörsocker och det smälta matfettet. Arbeta samman till en smulig massa.
3. Tryck ut massan i en pajform, ca 26 cm, gärna med löstagbar kant. Tryck först ut i formens botten, därefter resterande massa på kanterna. Förgrädda skalet i nedre delen av ugnen i 7–8 minuter. Sänk värmen till 175°.
4. Blanda alla ingredienser till fyllningen utan att vispa och häll smeten i pajskalet. Grädda i ca 20 minuter, eller tills fyllningen nätt och jämnt har stannat. Den stelnar när den svalnar. Lossa varsamt den kalla pajen.
5. Servering: Häll grädden i en liten bunke och blanda ner florsockret. Vispa grädden tjock och fluffig. Spritsa ut på den kalla pajen. Garnera med limeskivor.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...