Annons

Annons

Lilla garderobsguiden

Har du också en garderob full av kläder men inget att ta på dig? Vi ger dig tipsen som hjälper dig att skapa den bästa basen för din garderob!

Mejla
Dela (22)
Pinna

Garderobsguide

Att rensa ut och sortera bort är första steget mot en välkoordinerad, inspirerande garderob!

Rensa

Gör plats för ordning och rensa ut plagg som bara hängt där. Det finns en anledning till varför du inte använt dem. Allt som är för tajt, för kort och för urringat ska bort, liksom urtvättade och slitna plagg.Garderobsguide

Bestäm färg och stil

Vad hänger kvar i garderoben? Kan man ana en färgkod och en stil? Kanske har du en stilikon du kan ta hjälp av? Fundera på vad du känner dig vacker i och vilka plagg som tillhör favoriterna.

Börja bygga

I boken Hitta din stil med Hedvig skriver Hedvig Andér: ”Att bygga garderoben på ett plus tre-principen är ett mycket effektivt sätt att få stor utväxling på sina plagg. Det vill säga att man till en nederdel har tre passande överdelar.” Ett exempel är en vardags-, en jobb- och en festtopp.

Annons

 

garderobstips2

Bra basplagg som bildar stommen i garderoben

1. En kappa och en jacka.
2. En kavaj, en stickad kofta.
3. En stickad tröja, en collegetröja.
4. En klänning som passar till både vardag och fest.
5. Tre linnen att ha under, t ex svart, vitt, beige.
6. Jeans och kostymbyxa.

Dessa tolv nyckelplagg ger en hållbar stil som fungerar under dygnets alla timmar och det är lätt att uppgradera till fest med ett par pumps och ett halsband. Lägg extra pengar på kavaj och klänning, de ska hålla länge! Köp hellre accessoarer som är lite billigare och mer trendkänsliga men se till att de lyfter fram din personlighet. Och nu när du förhoppningsvis har en hög med kläder som ska bort, sälj på nätet!

Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...